Sestre milosrdnice slave blagdan svetog Vinka Paulskog

Foto: MT

U godini u kojoj velika Vinkovska obitelj proslavlja 400. obljetnicu nastanka vinkovske karizme, Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga s Kućom maticom u Zagrebu svečano će danas, u srijedu 27. rujna proslaviti svetkovinu svoga utemeljitelja, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euharistijsko slavlje za štićenike Kuće milosrđa i članove Udruge sv. Vinka Paulskog u RH slavit će se u 10 sati u crkvi Sv. Vinka, Frankopanska 17 u Zagrebu.
Koncelebrirano euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodit će porečki i pulski biskup Dražen Kutleša.

27. rujna sveti Vinko Paulski – zašto je Hrvatska zaboravila Sestre milosrdnice koje su ubijali partizani?

Svetkovini je prethodila trodnevnica od 24. do 26. rujna. Svakoga dana trodnevnice u 17.30 sati je Večernja, u 18 sati duhovni program, a u 18.30 sati euharistijsko slavlje koje predvodi upravitelj remetskoga svetišta o. Stjepan Vidak, OCD.
Duhovni program pripremaju pripravnice sestara milosrdnica, članovi Udruge sv. Vinka Paulskoga i djevojke Internata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je u ranim jutarnjim satima proslava započela i u duhovnom centru kompleksa “Marijin dvor-Lužnica” pored Zaprešića, kojega također vodi Družba sestara milosrdnica. Kompleks se sastoji od baroknog dvorca iz 18. stoljeća s pripadajućim parkom te zgrade duhovnog centra. Svetu misu u 6.30 predvodio je vlč. Tomislav Kralj, uz koncelebraciju vlč. Vinka Sudara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.