Sirijski pjesnik Adonis gostovao na 22. Sajmu knjige u Istri

Foto: fah

Na 22. Sajmu knjige u Istri u nedjelju je u pulskom Domu hrvatskih branitelja gostovao ugledni sirijski pjesnik Adonis, pravim imenom Ali Ahmad Said Isbir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavivši ga kao velikog arapskog pjesnika, prvaka arapskog modernizma i esejista, voditelj razgovora Aljoša Pužar izrazio je zadovoljstvo njegovim gostovanjem na ovogodišnjem festivalu knjige i autora u Puli dok je Adonis govoreći o poeziji kazao kako je poezija otkrivanje svijeta, da se mora stalno obnavljati, i najvažnije je mijenjanje svijeta.

“U arapskoj poeziji nema pjesnika vjernika, kao što je to slučaj u drugim kulturama, jer poezija počiva na pitanjima, a religija na odgovorima. Posebnost poezije je da se ne da ograničiti. Arapin se u pustinji rodio kao pjesnik, ali u biti je svaki čovjek pjesnik”, rekao je Adonis, dodavši kako “svaki čovjek teži stvarati sredinu koja će pogodovat poeziji”.

Rekao je kako “ni ideje ni religije nisu središte svijeta, čovjek je središte svijeta. Cijeli kulturni svijet bilježi svojevrsni pad, trebamo se upitati zašto svijet”, poručio je Adonis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.