Kad bi u derbijima HNL-a sudili stranci to ne bi bilo tako jednostavno ni jeftino!

Foto: Thinkstock

Nakon velikog derbija Dinama i Rijeke glavna je tema suđenje Ante Vučemilovića-Šimunovića. Pojavila se ideja da bi u derbijima HNL-a trebali suditi stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije tako jednostavno – takva se vrsta delegiranja obavlja isključivo pod okriljem Fife , a tu su unaprijed određene (striktno definirane) i sudačke takse.

Osim toga, delegiranje za takve dvoboje mora biti obavljeno minimalno mjesec dana unaprijed, dok troškove stranih sudaca (put i smještaj) plaća savez koji je i angažirao te suce. Također, na strane derbije angažira se cjelokupna sudačka postava (četiri ili šest sudaca), nikako samo glavni sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.