Sisačka biskupija pomogla studentici violine: Darovali joj vrijedan instrument neophodan za daljnje školovanje

sisačka biskupija
Foto: Sisačka biskupija

Kada je poslala e-poštu na adresu Sisačke biskupije s molbom za pomoć u kupnji vlastitog instrumenta, studentica treće godine violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Ema Smiljanić nije ni sanjala da će ga već nakon nekoliko tjedana i imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Sisačka biskupija odlučila je pomoći ovoj mladoj Siščanki i kupiti joj instrument neophodan za daljnje školovanje te usavršavanje znanja i vještina. Darovana violina rad je jednog od najboljih i najcjenjenijih graditelja gudačkih instrumenata u Hrvatskoj pokojnog Slavka Domitrovića.
Violinu su joj u srijedu, 17. kolovoza u Biskupijskom ordinarijatu uručili biskup Vlado Košić i udovica preminulog sisačkog graditelja Mirjana Domitrović koja kada je čula za ovu donaciju, izašla je u susret cijenom instrumenta. Nakon što je isprobala nekoliko violina i izabrala onu pravu Ema je zahvalila biskupu i gđi Domitrović na ovom velikom daru koji si ona svojim prihodom nikako nije mogla priuštiti.

Inače, mladoj violinistici Domitrovićeve violine nisu nepoznanica jer je tijekom zadnje dvije godine upravo i svirala na posuđenoj violini istog majstora, a ova nova, kako je istaknula, kvalitetom je za klasu iznad.

Ema Smiljanić već dvije godine je i stipendistica Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“, a tijekom svojeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, osvajala je brojne prve nagrade na natjecanjima iz violine i solfeggia. Stalan je član Orkestra mladih glazbenika u Zagrebu te je i svirala kao gost s Hrvatskim baroknim ansamblom i Zagrebačkom filharmonijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.