Sisački biskup Košić krstio četvrto dijete u obitelji Cirimotić i peto dijete dijete u obitelji Palić

biskup
Foto: Sisačka biskupija, Fotomontaža: Narod.hr

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 27. ožujka, sisački biskup Vlado Košić krstio je u župi Uznesenja B. D. Marije u Kloštar Ivaniću četvrto dijete u obitelji Cirimotić i peto dijete dijete u obitelji Palić. Obitelj Danijela i Ivane Cirimotić čine Leon (2009.), Gabrijela (2011.) i Ivan (2016.), a danas su na krštenje donijeli tri i pol mjesečnog Nikolu. U obitelj Nikole i Martine Palić prije tri mjeseca stigla je malena Julija, na radost svojoj starijoj sestri Evi (2009.) i braći Šimunu (2013.), Lovri (2016.) i Tomi (2020.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Sisačka biskupija

Velik je i važan događaj za cijelu župnu zajednicu krštenje svakog djeteta, a nekako je uvijek radosnije kada se dijete prima u zajednicu okruženo brojnom i ponosnom braćom, sestrama i obitelji.

biskup
Foto: Sisačka biskupija

U homiliji biskup je okupljene vjernike potaknuo na promišljanje o vlastitom odnosu prema Ocu po primjeru evanđeoskog čitanja o dvojici sinova i njihovu milosrdnom ocu. Biskup je istaknuo važnost preispitivanja vlastite savjesti i sakramenta ispovijedi koji će korizmeni hod prema Vazmenom otajstvu učiniti plodonosnijim i radosnijim.

biskup
Foto: Sisačka biskupija

Također, biskup je čestitao roditeljima i zahvalio im za otvorenost životu te za istinsko svjedočanstvo vjerničkog života. Potaknuo ih je na hrabrost u odgoju i podizanju djece, a kao znak pažnje i oblik podrške obiteljima s više djece, na kraju mise im uručio prigodne darove biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.