Štrajk u Hollywoodu nije spriječio snimanje serije ‘The Chosen’ o Isusu i njegovim učenicima

Chosen
Foto: Twitter/@thechosentv

Snimanje četvrte sezone “The Chosen”, popularne kršćanske televizijske serije o Isusu i njegovim učenicima, ipak će biti nastavljeno, nakon što je sindikat produkciji odobrio izuzeće od štrajka protiv velikih holivudskih studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk glumaca

Štrajk je 13. srpnja najavio SAG-AFTRA, sindikat Ceha filmskih glumaca i Američke federacije televizijskih i radijskih umjetnika koji predstavlja više od 160.000 članova – glumaca, novinara i pjevača. Štrajk je odgovor na neuspjele pregovore s velikim studijima poput NBC Universal, Disneya, Netflixa i drugih.

Odgovarajući na pitanja na internetu, iz produkcije su objavili da su zatražili izuzeće jer se privatno financiraju, prenosi Katolička Novinska Agencija (CNA).

>Redatelj Eduardo Verástegui: Uspjeh filma Sound of freedom  o trgovini djecom  je čudo

Pet kruhova i dvije ribe

U izvornoj najavi o pauzi snimanja zbog štrajka, redatelj Dallas Jenkins objavio je na Twitter profilu serije: “Nažalost, unatoč svemu što smo učinili, izuzeće nam neće biti odobreno na vrijeme kako bismo izbjegli prekid snimanja. Da, uznemirujuće je i koštat će nas vremena i novca…, ali mi donosimo svojih 5 kruhova i 2 ribe. Bog se brine za ostalo”, dodao je Jenkins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Film Zvuk slobode o trgovini djecom donosi istinitu priču: Napunio kino dvorane, a CNN ga napada

Snimanje će biti nastavljeno

Međutim, u nedjelju su na Twitteru objavili da im je odobreno izuzeće i da će “u ponedjeljak biti nastavljeno snimanje (koje bi trebalo završiti za dva tjedna).”

“Da budemo jasni: 1. Pristali smo na sve zahtjeve SAG-a i njihov privremeni sporazum. 2. Četvrta sezona u potpunosti je neovisna i 100% financirana donacijama”, stoji u nedjeljnom tweetu.

Prema Deadlineu, “Odabrani” je prva serija koja je izvijestila da joj je odobreno izuzeće od holivudskog štrajka. 16. srpnja, “The Chosen” je počeo s emitiranjem na CW Networku, glavnoj televizijskoj postaji. Ondje će se emitirati njegove prve tri sezone, a finale treće sezone biti će dostupno na Badnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video snimanja filma “The Chosen” možete pogledati u nastavku.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.