Sveta misa za korisnike i djelatnike Centra za rehabilitaciju u Komarevu

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u petak 23. prosinca Centar za rehabilitaciju osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima u Komarevu i tom prigodom već tradicionalno predvodio misno slavlje za korisnike i djelatnike centra. U koncelebraciji bio je domaći župnik iz Komareva vlč. Ivan Mandić, a slavlju je nazočila i ravnateljica centra Ivana Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliji biskup je istaknuo kako je Božić jedan od najradosnijih i najljepših blagdana, iako je najveći blagdan Isusova pobjeda nad smrću – Uskrs. „Naš Gospodin se rodio kao čovjek. Bog nevidljivi, vječni i svemogući postao je vidljiv čovjek, sve kako bi mogao posvetiti ljudski život i za nas trpjeti. Isus je tim činom pokazao svoju najveću ljubav te se mi zato radujemo gledajući ga kao malo dijete, rođenog od Blažene Djevice Marije i položenog u jaslice u Betlehemu. Ljudi su Svetoj Obitelji, na žalost, zatvorili vrata zaokupirani sami sobom i nisu prepoznali da im u tom djetešcu dolazi sam Bog. Sveti Josip i Marija išli su od kuće do kuće tražeći prenoćište, ali sve je bilo puno i morali su se smjestiti u pastirsku štalu gdje se među životinjama rodio Isus. Ti pastiri su ga prepoznali i poklonili su mu se, to su bili prvi slavitelji Božića. Kasnije su mu se poklonila i tri kralja s istoka donoseći poklone: zlato, smirnu i tamjan. To je sve bilo pravo čudo koje je proživljavala i gledala Marija te se pitala što se to događa s njenim djetetom, iako je znala jer joj je Bog preko Gabrijela navijestio, da je to Sin Božji. Draga braćo i sestre, ovdje smo se okupili na euharistiji jer znamo da nam se na svakoj misi daje Bog, koji je za nas postao čovjekom. On dolazi svaki puta kad smo mi okupljeni oko stola Gospodnjega, kad čitamo njegovu riječ i kada blagujemo njegovo tijelo i krv u kruhu i vinu“, poručio je biskup te dodao kako radost nisu sjajne i okićene ulice, nego je prava radost Božića u našem srcu, gdje ako mu otvorimo vrata, možemo susresti Boga.

Na kraju okupljenima su blagoslovljen Božić i sretnu novu 2017. godinu zaželjeli biskup Košić i župnik Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.