Tribina o Filozofskom fakultetu kao ‘crvenoj utvrdi’ na Hrvatskom radiju u četvrtak

Foto: narod.hr, snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

Nedavno je veliku pozornost javnosti pobudilo pismo profesora Filozofskog fakulteta, dr. sc. Darka Polšeka, koje je uputio je dekanici prof. Vesni Vlahović-Štetić i još desetorici nastavnika Filozofskoga fakulteta, a u kojemu upozorava na sve veće srozavanje ugleda toga fakulteta u javnosti te analizira razloge za svojedobno odbijanje suradnje s Katoličkim bogoslovnim fakultetom i najnoviji prijedlog za uvođenje obveznoga predmeta, nadahnutoga ideologijom prošlih vremena „Uvod u društveno-humanističke znanosti“ na Filozofskom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na ovo pismo putem portala Novosti SNV-a Milorada Pupovca uputio je publicist i književni kritičar Boris Postnikov u članku Neprijateljska propaganda: Crvena utvrda u kojemu se negativno izražava o Polšekovom pismu, a također i o našem portalu Narod.hr jer smo prenijeli Polšekovo pismo uz naslov: Zašto dramatično opada interes za upis na Filozofski fakultet? – Pročitajte apel protiv retrogradne ideologizacije nekad vodećega društveno-humanističkoga učilišta.

Nakon pisma Darka Polšeka i odgovora Borisa Postnikova, diskusija o Filozofskom fakultetu kao “crvenoj utvrdi” nastavit će se na tribini Trećeg programa Hrvatskog radija u četvrtak, 30. svibnja 2019. u 20 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (u izravnom radijskom prijenosu).

Na tribini govore dr. sc. Ivo Banac, dr. sc. Trpimir Vedriš, dr. sc. Neven Sesardić i dr. sc. Ana Munk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.