U sklopu proslave Male Gospe u Dubrovniku predstavljanje knjige mons. Ivice Petanjka

Večeras počinje devetnica ususret blagdanu Male Gospe u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku. Trećeg dana devetnice (srijeda, 1. rujna) bit će otkrivena spomen ploča i predstavljena knjiga o fra Anđelu Mihaelu Božidareviću, znamenitom hrvatskom kapucinu i generalnu Kapucinskog reda rodom iz Dubrovnika. Misno slavlje toga dana predslavit će krčki biskup Ivica Petanjak, autor knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapucinski samostan i Biskupijsko svetište Gospe od Milosrđa u Dubrovniku 30. kolovoza započinju duhovnu pripravu za proslavu blagdana Male Gospe 8. rujna.

Devetnicu – od 30. kolovoza do 7. rujna – predvodi p. Ilija Grgić, poglavar Misionara Krvi Kristove u Hrvatskoj. Mise počinju u 19 sati, a svakog dana je i prigoda za ispovijed.

Na sam blagdan, u srijedu, 8. rujna, glavno misno slavlje u 19:00 sati predvodi mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić. Toga dana misna slavlja bit će slavljena u: 4:00; 6:00; 8:00; 10:00; 12:00; 17:00 i 19:00 sati. Vjernici na ovaj dan mogu dobiti potpuni oprost uz uobičajene uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu priprave predstavljanje knjige o fra Mihaelu Anđelu Božidareviću

Kapucinski samostan i Biskupijsko svetište Gospe od Milosrđa u Dubrovniku u srijedu, 1. rujna organiziraju večer posvećenu fra Mihaelu Anđelu Božidareviću, znamenitom hrvatskom kapucinu i generalnu Kapucinskog reda rodom iz Dubrovnika.

U 18 sati bit će otkrivanje spomen ploče fra Mihaelu Anđelu Božidareviću. Misu u 19 sati, koja je dio devetnice ususret Maloj Gospi, predslavit će krčki biskup Ivica Petanjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mise bit će predstavljanje vrijedne knjige krčkog biskupa Ivice Petanjka pod naslovom: Mihael Anđeo Božidarević iz Dubrovnika, OFMCap. (1653. – 1729.) Propovjednik, diplomat, poglavar i duhovni vođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.