U Slavoniji i Baranji počeo festival ‘Put svile’: ‘Ovakve manifestacije šire vidike’

Foto: tzdjakovo.eu

U sklopu obilježavanja hrvatsko-kineske godine kulture i turizma u petak je u dvorištu osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta počeo Festival „Put svile“, na kojem nastupaju izvođači nacionalnih plesova i performeri iz sedam zemalja Azije i Bliskog istoka, te iz općine Čepin kod Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inozemni izvođači su iz Kazahstana, Irana, Kine, Indije, Rusije, Azerbejdžana i Turske.

Festival „Put svile“ je manifestacija na kojoj se Slavonija i Baranja mogu predstaviti osobama koji ne znaju puno o ovim dijelovima Hrvatske, ali i dobra prilika za upoznati dio kulture koji su inozemni izvođači donijeli sa sobom, rekao je na otvorenju zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović.

„Ovakve manifestacije šire vidike koje mogu poboljšati rezultate u našem kontinentalnom turizmu koji je jedan od okosnica razvoja Osječko-baranjske županije“, dodao je Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatjana Roth, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kontinentalni turizam rekla je kako je „Osječko-baranjska županija prepoznala značaj uključivanja u obilježavanje hrvatsko-kineske godine kulture i turizma te smo stoga organizirali Festival Puta svile“. Festival se nastavlja nastupom istih izvođača u subotu 15. lipnja u Državnoj ergeli Đakovo i u nedjelju, 16. lipnja u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.