Udruga Obnova otvorila cafe galeriju: Očekuju se brojni društveno kulturni sadržaji

Foto: Udruga Obnova

Udruga Obnova u petak je na adresi Metalčeva 3, svečano otvorila cafe galeriju Institut. Radi se o društveno-poduzetničkoj ideji koja je zamišljena još 2014. godine, a realizirana je u okviru istoimenoga EU projekta (Institut) prijavljenog i odobrenog u okviru ESF natječaja: “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novootvorenoj cafe galeriji Institut gosti će uz omiljeno piće imati priliku uživati u brojnim društveno kulturnim sadržajima poput panela i tribina o društveno aktualnim temama, izložbama mladih umjetnika, književnim i filmskim večerima, kvizovima i tematskim druženjima. Poslovanjem po modelu društvenog poduzetništva, udruga Obnova doprinijet će i široj društvenoj zajednici jer će se sav višak prihoda ulagati u pokretanje i (su)financiranje novih projekata te otvaranje novih radnih mjesta.

 Udruga Obnova
Foto: Udruga Obnova

Na otvorenju Instituta, Marko Paradžik – predsjednik udruge Obnova i Marko Banfić – voditelj projekta predstavili su projekt okupljenima uz kratki prikaz nastanka same projektne ideje te planiranih ciljeva koji se projektom žele postići.

Projekt Institut započeo je 9. ožujka 2021. godine, a trajat će do 9. rujna 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.067.400,00 HRK, dok je iznos EU potpore 907.290,00 HRK, odnosno 85%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više detalja o samome projektu možete vidjeti na poveznici.

Informacije o događajima u Institutu možete vidjeti na Facebook stranici: Institut – cafe galerija.

Udruga Obnova je poznata po tome što izdaje časopis Obnova te je organizirala festival konzervativne misli. Gosti udruge su između ostalih bili pročelnik odjela za politologiju Matice hrvatske Jure Vujić, odvjetnik Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji, današnji saborski zastupnik dr. sc. Stjepo Bartulica iz udruge Centar za obnovu kulture, dr. sc. Tomislav Sunić i dr. sc. Robin Harris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Obnova okuplja veliki broj studenata i mladih intelektualaca kojima su entuzijazam, čast, poštenje, hrabrost, odanost i hrvatstvo pokretači djelovanja. Udruga je osnovana s ciljem zaštite i razvijanja hrvatskog nacionalnog identiteta, obrazovanja mladih i povezivanja s mladima diljem Europe. Pokretačka ideja udruge jest želja za kulturnom, etičkom i političkom obnovom hrvatskog društva, a što je izraženo i u samom njenom nazivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.