Udruga Ruka organizira 18. svibnja javnu promociju u Zagrebu – dođite, informirajte i borite se protiv zla pedofilije!

Foto: www.ruka.hr

Udruga “Ruka” poziva na javnu promociju koja će se održati 18. svibnja na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, u vremenu od 10 – 18 h. Predstaviti će se rad udruge kojoj je primarni cilj borba protiv pedofilije , sa željom tema pedofilije više ne bude tabu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dođite, informirajte se i borite se protiv zla pedofilije!

 

Udruga “Ruka“ (Udruga za pružanje podrške žrtvama pedofilije i njihovim obiteljima) je Hrvatska udruga protiv pedofilije koja aktivno djeluje od 29. studenog 2017., a osnovana je u Rijeci.  Ista je proizašla iz Inicijative roditelja pokrenute 24.09.2017. godine povratkom osuđenog pedofila, otpuštenog na uvjetni otpust u susjedstvo žrtve i Osnovne škole Kozala. Šest majki iz Rijeke, ukazalo je javnosti na ovaj nemio slučaj te krenulo u borbu protiv pedofilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom vremenu broj članova Udruge i boraca protiv pedofilje se povećao!

Zadatak Udruge je pratiti rad Državnih institucija i ispravnog provođenja postojećeg Kaznenog zakona, te pomoć žrtvama pedofilije

Udruga “Ruka” poziva na javnu promociju koja će se održati 18. svibnja na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, u vremenu od 10 – 18 h. Predstaviti će se rad udruge kojoj je primarni cilj da tema pedofilije više ne bude tabu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Ruka

Photo: ruka.hr

“NAŠA DJECA, NAŠA BUDUĆNOST “ – poruka je kojom želimo osvijestiti naše društvo, sve građane, odgajatelje, skrbnike i sve osobe uključene u rad s djecom, a najvažnije – sve roditelje koji primarno odgajaju djecu i trebali bi im biti osobe od povjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapitajte se

MOŽE LI SUTRA I MOJE DIJETE BITI ŽRTVA PEDOFILIJE?

Nadamo se da će Vas razmišljanje i odgovori na to pitanje potaknuti da se upoznate sa stvarnim stanjem položaja žrtava, procesima i protokolima kod prijave spolnog zlostavljanja, ali i zakonom.

Želimo Vam predstaviti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ANTIPEDOFILSKI ZAKON

koji se već sutra može implementirati u zakonodavstvo RH. Jesu li blage kazne izdaja žrtve? S obzirom na to da su pedofili u većini slučajeva recidivisti, zašto nemamo javni registar? Nadamo se da ćemo provođenjemanonimne ankete, uz ova pitanja, dobiti odgovore i na mnoga druga pitanja s ciljem upoznavanja građana s time što je pedofilija, jesu li se susreli u svojoj okolini s ovim problemom, koje su posljedice kod žrtava, itd.

ZAŠTO EDUKACIJA KAO PREVENCIJA?

Ključna je kvalitetna komunikacija s djecom koja im pruža jasne smjernice o tome kako prepoznati potencijalne opasnosti. Razgovori s djecom o prevenciji seksualnog zlostavljanja trebaju slijediti istu logiku kao i druge poruke o sigurnosti – biti usmjereni na sigurno ponašanje i vještine koje djeca trebaju usvojiti.

 

Pozivnicu i informacije o radu Udruge možete vidjeti ovdje

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.