Umrla Sinéad O’Connor, izgubljena glazbena zvijezda

O'Connor
Foto: EPA

Poznata i kontroverzna irska pjevačica Sinéad O’Connor umrla je u dobi od 56 godina, prenio je u srijedu na večer list The Irish Times informaciju iz kruga obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S velikom tugom objavljujemo smrt naše voljene Sinéad. Njezina obitelj i prijatelji pogođeni su i mole za poštovanje privatnosti u ovom vrlo teškom trenutku”, napisala je obitelj.

Pjevačica je tijekom karijere objavila deset studijskih albuma, a njezin single “Nothing Compares 2 U” iz 1990″. postao je svjetski hit. Godinu dana kasnije, časopis Rolling Stone proglasio ju je umjetnicom godine.

Sin joj počinio samoubojstvo

Irska ministrica kulture i umjetnosti Catherine Martin izjavila je kako je jako tužna zbog smrti “nevjerojatno darovite” Sinéad O’Connor. “Njezin jedinstveni glas i urođena muzikalnost bili su nevjerojatno posebni”, dodala je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Sinead O’Connor U2-ov besplatni albuma na iTunesu nazvala terorističkim

Iza nje je ostalo troje djece. Četvrti, najmlađi sin umro je u siječnju prošle godine u dobi od 17 godina, a prema njezinim riječima počinio je samoubojstvo.

Koliko god glazbena karijera Sinéad O’Connor bila zvjezdana i obogaćujuća, njezin privatni život odaje osobu bez životne orijentacije koja nije bila u stanju kontrolirati vlastite postupke.

Poderala papinu sliku

Za vrijeme jedne televizijske emisije u SAD-u 1992. poderala je fotografiju pape Ivana Pavla II., tvrdeći da to čini iz prosvjeda zbog seksualnog nasilja unutar Katoličke crkve. Kasnije je rekla da ne žali zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često je izazivala incidente, odbijala je sudjelovati u javnim priredbama, a kad bi se pojavila kršila je uobičajene protokole. Studirala je teologiju i dala se proglasiti svećenicom jedne kršćanske zajednice, a 2018. objavila je da je prešla na islam i uzela ime Shuhada’ Davitt.

2000. godine objavila je da je lezbijka, a kasnije je davala različite navode o svojim seksualnim sklonostima. U međuvremenu je javno priznala da ima psihičke poremećaje te da je sklona samoubojstvu, što je u nekoliko navrata očito i pokušala.
Okolnosti njezine smrti nisu poznate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.