Upravitelj crkve u Prozorju ograđuje se od stajališta izrečenih u propovijedi p. Gerbica

grgić i gerbic
Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

“Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu”, ističe u priopćenju p. Ilija Grgić, CPPS, upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, ogradivši se od stajališta izrečenih u propovijedi patera Dominika Kristijana Gerbica koji je u nedjelju služio svetu misu iz Prozorja kod Dugog Sela, a koju je prenosio HRT na prvom programu.

> Pater Gerbic: Deklarirani katolik ne može potpisati Istanbulsku konvenciju

> Medijska hajka u Srbiji i Hrvatskoj: Evo što je pater Gerbic stvarno rekao na HRT-u

> Medijska hajka na p. Gerbica, građani bijesni: ‘Zašto se ograđivati od istine?’

Priopćenje p. Ilije Grgića, prenosimo u cijelosti:

Budući da sam odgovoran za organiziranje rasporeda svećenika predslavitelja svetih misa nedjeljama što ih izravno prenosi HRT na 3. programu iz crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, nakon što sam prethodnih nedjelja te mise predvodio sam, za nedjelju 25. travnja 2021. godine zamolio sam da predvoditelj bude fr. Dominik Kristijan Gerbic, OP, član Hrvatske dominikanske provincije. Njega sam pozvao, vodeći se dobrom vjerom i činjenicom da je fr. Dominik doktorand te sam smatrao da ga mogu zamoliti za ovu uslugu.

Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu.

Za sve neugodnosti koje imaju vjernici zbog nedjeljne propovijedi izrečene u Prozorju, iskreno se ispričavam.

p. Ilija Grgić, CPPS
upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr