Upravitelj crkve u Prozorju ograđuje se od stajališta izrečenih u propovijedi p. Gerbica

grgić i gerbic
Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

“Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu”, ističe u priopćenju p. Ilija Grgić, CPPS, upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, ogradivši se od stajališta izrečenih u propovijedi patera Dominika Kristijana Gerbica koji je u nedjelju služio svetu misu iz Prozorja kod Dugog Sela, a koju je prenosio HRT na prvom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Pater Gerbic: Deklarirani katolik ne može potpisati Istanbulsku konvenciju

> Medijska hajka u Srbiji i Hrvatskoj: Evo što je pater Gerbic stvarno rekao na HRT-u

> Medijska hajka na p. Gerbica, građani bijesni: ‘Zašto se ograđivati od istine?’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje p. Ilije Grgića, prenosimo u cijelosti:

Budući da sam odgovoran za organiziranje rasporeda svećenika predslavitelja svetih misa nedjeljama što ih izravno prenosi HRT na 3. programu iz crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, nakon što sam prethodnih nedjelja te mise predvodio sam, za nedjelju 25. travnja 2021. godine zamolio sam da predvoditelj bude fr. Dominik Kristijan Gerbic, OP, član Hrvatske dominikanske provincije. Njega sam pozvao, vodeći se dobrom vjerom i činjenicom da je fr. Dominik doktorand te sam smatrao da ga mogu zamoliti za ovu uslugu.

Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve neugodnosti koje imaju vjernici zbog nedjeljne propovijedi izrečene u Prozorju, iskreno se ispričavam.

p. Ilija Grgić, CPPS
upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.