Uskoro na dražbi Beatlesova partitura pjesme “Eleanor Rigby”

Foto: Fah

Originalna partitura za pjesmu Beatlesa “Eleanor Rigby” mogla bi postići cijenu od oko 20.000 funta na dražbi koja će se 11. rujna održati u engleskom Warringtonu, izvijestila je aukcijska kuća Omega Auctions.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma za koju je stihove napisao Paul McCartney izdana je na B strani singl ploče na čijoj je A strani objavljena druga velika uspješnica slavne četvorke “Yellow Submarine”.

Partituru je rukom napisao producent Beatlesa George Martin, a McCartney ju je potpisao.

Na notnom papiru vide se zabilješke u kojima stoji da bi bi pjesmu trebalo snimiti u londonskom studiju Abbey Road uz četiri violine, dva alta i dva violončela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz olovkom pisanu partituru na dražbi će se ponuditi i potvrda o vlasništvu nad grobnim mjestom na liverpoolskom groblju gdje je pokopana Eleanor Rigby te minijaturna Biblija iz 1899. s njezinim imenom napisanim na prvoj stranici. Predmete je među ostavštinom pronašla osoba u rodu s dvjema Eleanorinim polusestrama.

Paul Fairweather iz dražbovne kuće Omega Auctions je kazao da je “nevjerojatna koincidencija” što će svi predmeti biti ponuđeni na aukciji istodobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.