Večeras u Šibeniku počinju 20. Večeri dalmatinske šansone

Foto: Fah

Jubilarno 20. izdanje Večeri dalmatinske koje počinje večeras u Šibeniku, u petak je svečano predstavljeno u šibenskom D-Resortu, a tom su prigodom uručena i priznanja ljudima koji su tijekom 20 godina zadužili taj šibenski festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnički direktor festivala Dušan Šarac kazao je kako je jako ponosan na dosadašnji rad.

“Trebali su ovdje biti i neki izvođači kojima smo trebali uručiti priznanja, ali oni su noćne ptice kao i ja pa im je još rano. Ispred nas je pregršt CD-ova s odličnim pjesmama. Ovo bi se prije 30 godina prodalo u 100 tisuća primjeraka, ali tu smo gdje smo. Već je prošlo 20 godina i ne mogu vjerovati kako vrijeme leti“ kazao je Šarac.

Nakon uručenih priznanja i svirke Hothouse Flowersa iz Irske, predstavljeno je dvostruko izdanje s najljepšim pjesmama Večeri dalmatinske Šansone, predstavljen je i novi album Tommi Mischel, a predstavnici Croatia Recordsa su Šarcu i direktoru festivala Branku Viljcu uručili posebno priznanje za dvadesetogodišnji rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadeseta godina Dalmatinske šansone Šibenik započela je otvorenjem izložbe u ponedjeljak u Muzeju grada Šibenika. Kustosica Marijana Klisović odabrala je oko devedeset fotografija sa Šansone koje se mogu razgledati cijeli tjedan.

Glazbeni dio je započeo u srijedu 16. kolovoza kada se na tvrđavi Barone održao gala koncert s preko dvadeset izvođača, među njima i nekadašnji basist Ray Charlesa.

U petak, 18. kolovoza na rasporedu je Večer najboljih skladbi, svojevrsna rekapitulacija svih dosadašnjih izdanja festivala, a u subotu, 19. kolovoza održat će se Večer novih skladbi, odnosno natjecateljska večer na kojoj će se predstaviti 24 nove skladbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.