(VIDEO) 17. lipnja 1917. Dean Martin – legendani kauboj Hollywooda

Foto: Snimka zaslona

Na današnji dan 17. lipnja 1917. rođen je poznati američki hollywoodski glumac talijanskog porijekla Dean Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravim imenom Dino Paul Crocetti u svijetu show bussinesa poznatiji kao Dean Martin, slavni je američki pjevač, glumac i zabavljač, koji je najveću slavu stekao sredinom 50-ih i tijekom 60-ih godina 20. stoljeća.

Osim po estradnom djelovanju upamćen je i kao član neformalne skupine “Rat Pack” (nešto kao “Štakorska družina”), klana koji je isprva utemeljio Humphrey Bogart, a koji su poslije njegove smrti uglavnom činili Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, Joey Bishop i Dean Martin, društvo koje je tijekom 60-ih godina dominiralo centrima američke zabave i estrade. Navodno su bilo i vrlo bliski s najvećim američkim političkim, kao i izvaninstitucionalnim centrima moći.

Osobite istaknute uloge imao je u filmovima „Irma ide na Zapad“, „Gospodin Ricco“, „Sinovi Kate Elder“, „Četvero za Texas“ i mnogim drugim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaboravna je njegova uloga u vestern klasiku „Rio Bravo“.

 

Pjesma Deana Martina iz vesterna „Rio Bravo“:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.