(VIDEO) Andrea Bocelli pjevao u praznoj milanskoj katedrali: ‘Vjerujem u snagu skupne molitve’

Foto: Snimka zaslona

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevao je na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu. Nazvan “Music For Hope” (Glazba za nadu), koncert se uživo prenosio na YouTubeu kako bi u njemu uživao cijeli svijet. Za Europu je spektakl počeo u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevao je vjerske pjesme poput “Ave Maria”, “Domine Deus” i “Amazing Grace” te oduševio obožavatelje.

Zbog mjera koje su na snazi u jeku borbe protiv pandemije koronavirusa, u katedrali nije bilo publike. Umjesto toga, publika se okupila ispred svojih računala i pametnih televizora i gledala rijetko besplatan koncert. Bocelli je koncert izveo pro bono, u humanitarne svrhe, navodi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju za javnost Bocelli je ranije objasnio da ga je pozvao gradonačelnik Milana.

– Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju, rekao je slavni tenor.

Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izvoditi djela sakralne glazbe, uključujući Sanctu Mariju Pietra Mascagnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija se trenutno bori s pandemijom koronavirusa koja svakodnevno odnosi živote, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.

– Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta, rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala.

Koncertni spektakl dirnuo je nekoliko milijuna obožavatelja koji su ga pratili uživo. “Veličanstveno”, “Hvala ti”, “Predivno”, “Ovo je bilo jako emotivno”, “Tako smo ti zahvalni za ovu gestu”, “Hvala ti za ovaj divan poklon”, “Ovo je hrana za dušu u ovim izazovnim trenutcima”, “U suzama sam”, komentirali su njegov nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pjevačeva dobrotvorna organizacija posljednjih je tjedana prikupljala novac za bolnicu u Camerinu u kojoj se liječe oboljeli od koronavirusa. Sakupili su svotu od 100.000 eura, navodi dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.