(VIDEO) Cenzura maškara: Hoće li ministar pravosuđa reagirati na ‘paljenje Haaškog suda’?

Foto: Snimka zaslona

Ovih se dana u raznim pokladnim običajima diljem Hrvatske pale i spaljuju najrazličitiji ‘krnje’, ‘pustovi’, personifikacije ‘princa karnevala’, svega onoga što mještani ocjenjuju nevoljom u protekloj godini, ono što ih muči ili ono što smatraju nepoštenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Dr. Peternel: ‘Spalili gay slikovnicu – iznimno ovo nije bila satira za naše pare’

Tako se na Facebooku može vidjeti i snimka paljenja makete Haaškoga suda.

Kao što su ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat Dragičević oštro osudile paljenje Krnje u Kaštelima s iako se radilo o Krnji na karnevalu, hoće li reagirati ministar pravosuđa na “paljenje Haaškog suda”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> HNS-ova ministrica i pravobraniteljica za djecu štite LGBT tezu o 2 mame: Osudile spaljivanje krnje – “LGBT slikovnice”

Podsjetimo, Krnje u Kaštelima ove je godine simbolizirao LGBT slikovnicu „Moja dugina obitelj“. Krivac je na sebi imao natpis “slikovnica” i “mama + mama” s jedne strane te “tata + tata” s druge strane, u duginim bojama.

Karneval u Kaštelima organizira udruga Poklade, čiji je predsjednik Nikša Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad mater materi napravi dite ili tata tati, mi ćemo financirati sve dičje karnevale u svitu i bit ćemo kumovi dici na krštenju”, rekao je Radić, za Dalmatinski portal.

“Nismo mi Split, mi smo krnjeval 200 godina star. Mi smo autonomni, nitko nas ništa ne pita niti kome odgovaramo osim sami sebi. Neman pojma je li znao, može on vama dati izjavu, ali s ovim nije imao ništa”, dodao je na pitanje je li o svemu informiran gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posted by Dinka Nižetić on 4. veljače 2018

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.