(VIDEO) Evo kako je bilo na Odboru kada je odlučeno da Trg maršala Tita u Zagrebu odlazi u povijest

Foto: Snimka zaslona

S četiri glasa “za” i jednim glasom “protiv” Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je 21. srpnja 2017. na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, te ga uputio na sjednicu Gradske skupštine na kojoj će gradski zastupnici o tome donijeti konačnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Zašto su ‘antifašisti’ i mediji šutjeli kada je Stipe Petrina ukinuo Ulicu dr. Franje Tuđmana, a za Titov trg se bore rukama i nogama?

Za prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske glasovali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović i Tomislav Jonjić (stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku), Dragica Nikolić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) i Ivan Ćelić (HDZ).

Protiv je bila Rada Borić (Nova ljevica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Peternel: Hvala Hasanbegoviću što inzistiranjem na temi Tita demaskira SDP-ovce

“Ova odluka nije čin političko-stranačke samovolje ili takozvane političke trgovine već zapravo konačno oživotvorenje četvrtstoljetne političke i građanske težnje za poništenjem najvažnijega simboličkoga biljega jugoslavenske komunističke vladavine u gradu Zagrebu – a to je ime Trga maršala Tita”, istaknuo je Zlatko Hasanbegović.

U videu pogledajte kako je to izgledalo na prvoj sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO) Rada Borić u zagrebačkoj Gradskoj skupštini: Ubili smo Tita po drugi put…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.