(VIDEO) Film “Šutnja”: Kandidat za Oscara Martina Scorsesea o progonima kršćana u Japanu

Snimka zaslona

Kršćani su danas najprogonjenija vjerska i uopće društvena zajednica u svijetu, o čemu javnost prilično malo zna. Azijski kontinent, a osobito države kao Japan, Vijetnam i Kina, u prošlosti su periodički stotinama godina progonile i ubijale kršćansko stanovništvo. Zbog toga se broj mučenika i Kristovih svjedoka u tim zemljama broji u stotinama tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kultni režiser Martin Scorsese snimio je na tu temu igrani film „Šutnja“ koji govori o progonu katolika u Japanu. Film je ekranizacija poznatog povijesnog romana Shusakua Endoa, a govori o životu mladog isusovačkog misionara u Japanu gdje traju strašni progoni i ubijanja kršćana.
Roman Shzsakua Endoa, Japanca katoličke vjere, progovara na fascinantan način o životnim kušnjama, izazovnosti vjere te o krhkosti svakog od nas.

Premijera filma biti će uoči Božića, a smatra ga se jednim od kandidata za Oscara.

Martin Scorsese snimio je kultne filmove kao Razjareni bik, Taksist, Dobri momci, ali i kontroverzni blasfemični film Kristovo posljednje iskušenje 1988. Odgojen u katoličkoj obitelji kao mladić je razmišljao o svećeničkom pozivu, ali je život u New Yorku i okruženje utjecalo na odbacivanje vjere. Ipak, za sebe danas tvrdi da je „i dalje katolik jer ne može drugačije“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li se neka promjena od filma „Posljednje Kristovo iskušenje“ dogodila u životu slavnog redatelja – pokazati će njegov novi film „Šutnja“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.