(VIDEO) Neispričane zanimljivosti sa susreta SHKM-a u Vukovaru

Foto: narod.hr

Otprilike 150-ak sudionika Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, prvog dana bilo je smješteno u Osijeku u župi svetog Josipa Radnika. Glavna koordinatorica za tu župu bila je Lucijana Grgić, dvadesettrogodišnja studentica matematike. Pjeva u zboru u župi već 15 godina. Kaže da se većina njih mladih iz zbora ‘uhvatila tog posla’ oko organizacije susreta u Osijeku. Četrnaest volontera osmislilo je i organiziralo sve u dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO i VIDEO) Pročitajte svjedočanstva Vukovaraca o Susretu hrvatske katoličke mladeži i trenutnom stanju u Vukovaru

“U župu je trebao doći broj od 52 mladih, zatim je javljeno da ih dolazi 170 i time je dosta ljudi bilo bez smještaja, mi smo nekako odradili sastanke gdje je svatko dobio i odradio svoj dio posla.”, objasnila je Lucijana i otkrila što misli o dolasku mladih u Osijek i Vukovar.

“Mislim da je ovo predivno što je toliko mladih na jednom mjestu, to samo Gospodin može dovesti. Mislim da je važno reći da iako su možda neki mladi u svom srcu došli samo radi druženja ili nečega drugoga, mislim da su s razlogom došli i da Gospodin ima plan za sve njih. Drago mi je što smo mi bili dio ovoga plana i što smo mogli ugostiti sve te mlade. Dotaknuti ih svojim riječima, molitvom, pjesmom. Duh Sveti sve vodi i nitko drugi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Volonter SHKM-a braniteljima: Vaša žrtva u Domovinskom ratu imala je smisla!

U župi svetog Josipa Radnika u Osijeku bili su mladi s Jaruna i Savice u Zagrebu, te mladi iz Odžaka i Banja Luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svete mise, klanjanja pred Presvetim, te kratkih radionica na kojima su se međusobno i upoznali, mladi su se uputili na prigodnu zabavu koju su im pripremili Osječani.

> SHKM: 10.000 mladih na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru

Tako su domaćini učili goste plesati Slavonsko kolo, a plesačima se pridružio i velečasni Vladimir Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas kada mnogi mladi izabiru život bez Boga, kada nemaju nikakvih vrijednosti u životu, kada im ništa nije sveto, evo pokazuje se ovim da ipak postoje mladi u našoj Domovini i šire koji žele Boga u svom životu, koji žive kršćanske vrijednosti i koji gaje ljubav prema Bogu ali i prema čovjeku i svojem bližnjem. Važno je da se ovaj susret događa u gradu Vukovaru u ‘gradu heroju’ koji je propatio Domovinski rat, koji je bio razoren, gdje je mnoštvo ubijenih, nestalih i mučenih, tako da mi je drago da je baš u ovom gradu susret, možemo reći da je Vukovar centar naše Domovine.”, rekao je vlč. Delić i pohvalio svoje mlade župljane na organizaciji, ali i obitelji koje su primile sve goste tog dana u Osijeku.

> (FOTO) SHKM: Uz 30.000 mladih nadbiskup Hranić iz Vukovara uputio poruke nade i ohrabrenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.