(VIDEO) Paddy Kelly, član nekoć vrlo popularne grupe “The Kelly Family”, o iskustvu teške depresije i susretu sa živim Bogom

Foto: snimka zaslona

Michael Patrick Kelly, poznatiji kao Paddy Kelly, u svojim je dvadesetim godinama bio velika rock zvijezda, a njegova glazbena grupa “The Kelly Family” prodala je više od 50 milijuna ploča diljem svijeta. Odrastao je u obitelji s jedanaestero braće i sestara, a većina ih je pjevala u bendu. Pjevati su počeli na ulicama Europe, ali su se ubrzo svojim nevjerojatnim pjevačkim talentom popeli na sam vrh. Paddy Kelly postao je velika pjevačka zvijezda, imao je slavu i bogatstvo, no u sebi je osjećao prazninu, prenosi Medjugorje-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog transcendentnoga iskustva koje je doživio u trenutku kada si je htio oduzeti život, krenuo je u potragu za onim što ga može duhovno ispuniti. Lourdes i Međugorje odigrali su veliku ulogu u njegovu obraćenje, a to su i mjesta na kojima je susreo živoga Boga. Šest je godina proveo u jednom katoličkom samostanu u Francuskoj gdje je kao redovnik provodio vrijeme u molitvi, učenju i radu. Nakon izlaska iz samostana vratio se pjevanju i danas stvara glazbu prožetu kršćanskim vrijednostima.

Portal Aleteia donosi njegovo iskreno svjedočanstvo o tome kako si je htio oduzeti život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mnogi mladi misle da bogati i poznati nemaju probleme. Misle da je tada sve dobro i da si sretan. No, ako pogledate bogate i poznate osobe…oni se razvode, drogiraju se, ovisni su o alkoholu. Neki si čak i oduzmu život. Za brojne svjetske zvijezde se mislilo da imaju sve. Ljudi su se pitali zašto su si oni oduzeli život, što je bilo krivo u njihovome životu”, rekao je Kelly.

Kelly, govoreći iz svoga iskustva, navodi kako nije istina da bogati i slavni nemaju probleme.

“Ako bogatstvo i slava postanu smisao tvoga života, mislim da si na krivome putu. Naravno, dobro je imati lijepi dom, automobil, moći platiti sve račune i ne imati dugove. No, nemojmo živjeti u iluziji da ću, dobijem li na lutriji ili postanem svjetska zvijezda, postati sretna osoba i da će svi moji problemi nestati. Tako barem nije bilo u mome slučaju”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kelly je, na vrhuncu svoje karijere devedesetih godina prošloga stoljeća, upao u veliku depresiju. Nije se drogirao ili bio ovisan o alkoholu, kako kaže, ali osjećao je veliku prazninu u sebi. Depresija ga je dovela u stanje u kojem nije osjećao strast prema životu i glazbi.

“Razmišljao sam o samoubojstvu nekoliko mjeseci. Mislio sam da je to jedini izlazak. Skoro sam si i oduzeo život. Stajao sam uz prozor i gledao prema dolje. No, nešto u meni što ne mogu objasniti, kao neki glas, rekao je: ‘Pričekaj!’ Nisam čuo glas, ali sam osjećao nečiju prisutnost koja mi govori da ne skočim”, prisjetio se.

Počeo je plakati i, kako kaže, shvatio je da to nije način na koji će riješiti svoje probleme. Odlučio je potražiti pomoć. Kako nije imao bliskih prijatelja, potražio je profesionalnu pomoć i obratio se psihoterapeutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sam imao prave prijatelje, možda bih se obratio njima. No, shvatio sam da moram razgovarati s nekim, moram to podijeliti s nekim. Nije dobro to držati u sebi i ostati sam sa svojim problemom. Potrebno je podijeliti problem s nekim u koga imaš povjerenja”, pojasnio je,

Na psihoterapiju je odlazio više od godinu dana. Kelly preporučuje svima, koji prolaze kroz neko teško životno razdoblje ili razmišljaju o samoubojstvu, da potraže pomoć.

“Možete se obratiti i dobrom prijatelju. Dobronamjeran prijatelj će te saslušati, a neće samo odmahnu rukom i reći kako to nije ništa. Treba vam netko tko će vas zbilja saslušati, uzeti vas za ruku i ići kroz taj tunel s vama”, rekao je.

“Jedna mi je žena prije mnogo godina rekla: ‘Molit ću se Bogu da ti podari dobre prijatelje’. Godinu dana nakon upoznao sam svoga najbližeg prijatelja, a godinu nakon još jednog. Potrebno je moliti za dobre prijatelje. Ta je žena molila za mene i molitva je bila djelotvorna”, zaključio je Michael Patrick Kelly.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.