(VIDEO) Pogledajte prekrasnu projekciju na zidu bazilike sv. Petra

Otvaranje Godine milosrđa kulminiralo je 8. prosinca na Trgu sv. Petra kada se prednji dio najveće katoličke bazilike na nekoliko sati pretvorio u platno ispunjeno ljepotama Božjeg stvaranja, ali i onime što ga ugrožava, navodi bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt nazvan ‘Fiat Lux’ postavljen je u suradnji s Grupom Svjetske banke te nekoliko nevladinih i humanitarnih organizacija s ciljem da se ispriča “vizualna priča o međuovisnosti ljudi, života na Zemlji i planeta”. Projekcija je uspostavljena u isto vrijeme kada se u Parizu održava Klimatski summit ili COP 21.

Organizatori su objavili kako ovime žele obrazovati i inspirirati “promjene vezane uz klimatsku krizu među ljudima različitih generacija, kulture, jezika, religije i klase”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također istaknuto je kako su “teme klimatskih promjena, ljudskog dostojanstva i živih bića” koje se pojavljuju u Papinoj enciklici ‘Laudato Si’ glavna inspiracija za ovu instalaciju.

Projekcija je na jednom mjestu okupila brojne poznate i priznate fotografe i režisere poput Joela Sartorea iz časopisa National Geographic.

Nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Pontifikalnog vijeća za novu evangelizaciju, rekao je kako je namjena instalacije “prezentirati ljepotu stvorenog”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.