(VIDEO) Povodom 25. obljetnice pogledajte nagrađivani film o pobjedničkoj vojnoredarstvenoj akciji ‘Oluja’

Foto: YT

Povodom 25. obljetnice slavne i velebne vojno-redarstvene operacije “Oluja”, Hrvatski filmski Institut daruje hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu američko-hrvatski dokumentarni film “Operacija Oluja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na međunarodnom filmskom festivalu u SAD-u, WorldFest Houston, film je dobio dvije nagrade, Silver Remi Award. Za režiju, Nikola Knez i za scenarij dr. sc. Miroslav Međimorec i dr. Dorothy McClellan.

“Operacija Oluja” bila je odlučna bitka hrvatskog obrambeno-oslobodilačkog rata za nezavisnost i cjelovitost hrvatske države u kojoj su Hrvatska vojska i policija porazile srpskog agresora te s njim i velikosrpsku politiku koju je provodio ratni zločinac Slobodan Milošević. “Oluja”, koju je Republika Hrvatska pokrenula u mjesecu kolovozu 1995. godine, označena je kao najveća europska kopnena vojna operacija nakon Drugoga svjetskog rata i opravdano je postala krunski dragulj hrvatskog Domovinskog rata. Ovaj film jasno i snažno dokumentira događaje te izvanredne vojne operacije i dokazuje da Hrvatska, zajedno sa svojom vojskom i generalima, zaslužuje priznanje svjetske zajednice, a moguće i Nobelovu nagradu za mir. Prigodom uspješnog završetka „Operacije Oluja” prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman je rekao: „Ova pobjeda ne znači samo oslobođenje Domovine već stvaranje temelja za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku kroz stoljeća u budućnosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vječni spomen na sve hrvatske branitelje i velika hvala za trud, rad, hrabrost i žrtvu koju su podnijeli za svoju domovinu i omogućili rođenje Hrvatske, slobodne, samostalne i nezavisne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.