(VIDEO) U četvrtak kazališna premijera ‘Mali noćni razgovori ljevice i desnice’ prema predlošku Tihomira Dujmovića

Foto: snimka zaslona

“Za nekoliko dana održat će se premijera predstave napravljene po mojim tekstovima “Mali noćni razgovori ljevice i desnice”. Nažalost, osim časnih iznimaka, i ovaj projekt doživljava medijsku blokadu. Stoga, ponajviše putem Facebooka i ovaj puta mogu najaviti jedan svoj novi projekt. Pogledajte najavu za novu kazališnu predstavu”, napisao je novinar i publicist Tihomir Dujmović na svom Facebook profilu te objavio video isječak iz same predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera će se održati 26. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka uz nastup Zaprešić Boysa.

“Mali noćni razgovori ljevice i desnice” najnoviji je kazališni projekt u kojem će po prvi put znamenite unutarhrvatske povijesne rasprave dobiti i svoj kazališni oblik. Ovog zahtjevnog i izazovnog posla redateljski se poduhvatio Želimir Mesarić, prokušani redateljski znalac koji nakon dužeg vremena preuzima jedan redateljski projekt, a dramaturginja je poznata teatrologinja Mira Muhoberac. Dujmovićev tekst govori o dva umirovljenika iz Novog Zagreba koji čekajući lift započinju konverzaciju i ubrzo se vidi da je jedan naglašeno lijevog, a drugi desnog svjetonazora. Dva susjeda umirovljenika tako svaku noć pretresaju povijesne teme koje Hrvati do kraja nikad nisu izrazgovarali. U početku se osjetio strah, kalkuliranje, da bi obojica na kraju shvatili da u njihovim godinama nemaju više što izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava će za početak u Zagrebu igrati 27. rujna, te 5.,11. i 29. listopada, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta te internetom na ulaznice.hr.

Ovo je druga kazališna predstava napravljena po Dujmovićevim tekstovima, prošle godine je to bila uspješnica “Tko je ubio Zvonka Bušića” koja je igrala više od 50 puta, a Ana Vilenica je za ulogu Julienne Bušić dobila u Vinkovcima nagradu za najbolju žensku ulogu u prošloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.