Vukovar: Charles Billich slika za obnovu Vodotornja

Foto: Fah

Australski slikar hrvatskog podrijetla Charles Billich, započeo je u nedjelju u Vukovaru rad na slici vukovarskog Vodotornja koja će biti prodana na aukciji u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a prihod će ići u fond za njegovu obnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Želim i na ovaj način pomoći obnovu ovoga impresivnog objekta u Vukovaru. Vodotoranj je za mene oduvijek bio nešto posebno i uvijek sam se divio tome kako unatoč tolikom broju pogodaka i rana nije srušen“, rekao je Billich, koji je podno Vodotornja u nedjelju pravio skicu za ulje na platnu dimenzija 200 x 130 centimetara.

Billich će na aukciji u humaniratne svrhe ponuditi i 10.000 grafika, a prihod je po pola namijenjen Vukovaru i Kninu. Očekuje kako će grafike kupiti državni dužnosnici, saborski zastupnici, čelnici državnih poduzeća i drugi kako bi pomogli ta dva grada.

Charles Billich rođen je 1934. u Lovranu. Nakon što je emigrirao iz Hrvatske, u Melbourneu završio studij umjetnosti. Motivi njegovih slika su vrlo raznoliki – portreti, prikazi sportskih događanja, arhitekture, religijski motivi itd. Izlagao je u muzejima i galerijama širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.