Zagreb: Katolički muškarci molili krunicu pred katedralom za obraćenje hrvatskog naroda

Foto: narod.hr

Danas, u subotu, 18. lipnja, održala se molitva Gospine krunice ispred zagrebačke katedrale na kojoj su sudjelovali katolički muškarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirljiv prizor mnoštva muškaraca svih dobi kako klečeći mole krunicu brzo se proširio medijima i društvenim mrežama.

“Po uzoru na našu braću u Irskoj, Poljskoj, Australiji i drugim zemljama, utječemo se Gospi za obraćenje našega naroda, a osobito muškaraca, koji su pozvani duhovno voditi svoje obitelji.” – istaknuli su iz Konferencije katoličkih muškaraca uoči ovog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo nekoliko fotografija i videozapisa:

Molitva Gospine krunice održala se u sklopu 3. konferencije katoličkih muškaraca „Budi muškarac” koja se jučer i danas održava u zagrebačkom hotelu „International”, a na kojoj se, između ostalog, govori o tome kako je današnji muškarac, po uzoru na svece, pozvan iskoračiti i duhovno zagovarati obraćenje svojih bližnjih i čitavog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji se održava čitav niz zanimljivih predavanja, a ovdje izdvajamo samo neke: Josip Vučko: Fitness iz druge perspektive; Kristijan Glavaš: Budi muškarac – ti učini prvi korak!; Pere Eranović: Je li brak podvig?; Zlatko Krznarić: Bogatstvo naših neuspjeha; Ivan Džanko: Muškarac kao lider; Ante Bilaver: Muškarac kao prorok, kralj i svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.