Zagreb: Španjolski kardinal u petak predstavlja knjige o glasovitim karmelićankama

kardinal
Foto: Glas Koncila

Dvije karmelske ruže – crkvena naučiteljica sv. Mala Terezija i sv. Maravillas od Isusa – bit će u središtu pozornosti zahvaljujući na hrvatski jezik prevedenim novim djelima o njihovim životima, posvećenosti i mističnim iskustvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanje triju knjiga tih dviju glasovitih bosonogih karmelićanki u petak 11. veljače u 18.30 sati u Nadbiskupijskome pastoralnome institutu u Zagrebu (Kaptol 29) iz Madrida dolazi španjolski kardinal Antonio Maria Rouco Varela, autor predgovora hrvatskim izdanjima knjiga o sv. Maravillas od Isusa.

„Biografija sv. Maravillas od Isusa može današnjoj Crkvi u Hrvatskoj i hrvatskomu društvu općenito, koje je vratilo svoju unutarnju i vanjsku slobodu, prenijeti spoznaju o jednoj perspektivi kontemplativnoga života koja se odvijala unutar Crkve Drugoga vatikanskoga koncila, a koja je bila izvanredno prosvijetljena te duhovno i pastoralno dojmljiva, kao što je to Karmel koji marljivo čuva svoju ‘terezijansku karizmu’, a ujedno je stavljen na raspolaganje novoj evangelizaciji posredovanjem sv. Maravillas od Isusa – suvremene svetice ‘oblikovane’ po iznimnoj humanističkoj, duhovnoj i crkvenoj mjeri“, napisao je među ostalim umirovljeni madridski nadbiskup Rouco Varela.

Svjedočanstvo hrvatskoga nogometnoga reprezentativca Ive Grbića

Na svečanosti predstavljanja – koje priređuje Glas Koncila i Zaklada sv. Maravillas od Isusa – sudjelovat će i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a među ostalim moći će se čuti svjedočanstvo hrvatskoga nogometnoga reprezentativca Ive Grbića o zagovoru karmelskoj svetici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu koji će biti ispunjen govorom, ali i video projekcijama moći će se saznati o „dodirima svetosti“ sv. Terezije od Djeteta Isusa i sv. Maravillas od Isusa, tajnama rukopisa sv. Maravillas od Isusa te o katekizmu sv. Male Terezije za veliko obraćenje među hrvatskim vjernicima. U glazbenom dijelu programa dijelove Mise Criolla izvest će Oratorijski zbor „Cantores sancti Marci“ i Ansambl „Ayllu“.

O knjigama „Ako mu ti dopustiš“, „Mistični život majke Maravillas od Isusa“ i „Mali katekizam prikazanja svete Terezije od Djeteta Isusa“ govorit će dekan Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Splitu prof. dr. Mladen Parlov te prevoditeljica Daniela Radan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.