Zagrebačka nadbiskupija o informiranju vjernika o prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske

Foto: Fah

Ove nedjelje na kraju svetih misa u mnogim župama vjernici su u okviru župnih obavijesti čuli informaciju o građanskom prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koji se održava u ovu subotu, 24.3. u 11 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit dnevnik.hr-a o tome da se u oglasima vjernike informiralo o Istanbulskoj konvenciji i prosvjedu evo što je odgovorila Zagrebačka nadbiskupija:

“Trostruka uloga svećeničke službe očituje se u naučiteljskoj, posvetiteljskoj i u službi upravljanja. U tom smislu, svećenici su kao pastiri dužni svojim vjernicima trajno naviještati nauk Crkve, upozoravati na pogrešne tendencije u društvu i osobnom životu pojedinca te poticati vjernike na odgovornost za dobro zajednice u kojoj žive i na zauzimanje za dobro.

Zagrebačka nadbiskupija kao institucija Katoličke Crkve koju predvodi papa Franjo podržava sve napore vjernika koji služe na izgradnju pravednog društva i za zaštitu ljudskog dostojanstva svake žene i muškarca, kao i obitelji – temeljne stanice društva i Crkve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, za subotu je najavljeno veliko prosvjedno okupljanje u organizaciji građanske inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”.

Prosvjed se održava u subotu, 24. 3. u 11 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a od tamo će prosvjednici otići na Trg svetog Marka, pred Vladu i Sabor.

“Kroz prosvjed dajemo priliku hrvatskim građanima da kažu što misle o ratifikaciji Istanbulske, koja je iznad hrvatskih zakona i u analizi koristi i šteta – donosi više štete”, rekla je gđa Rozalija Bartolić ispred inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.