Zemlja prijatelj ovogodišnjeg Pulskoga filmskog festivala je Turska

Foto: Fah

Zemlja prijatelj ovogodišnjega Pulskoga filmskog festivala je Turska te će u sklopu Međunarodnoga programa, koji festival realizira u suradnji s veleposlanstvima i kulturnim centrima, biti prikazano šest turskih suvremenih naslova, priopćeno je u utorak iz Pula Film Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Filozof iz štale” Müfita Cana Saçıntıja komedija je o zanesenjaku koji gradski život zamijeni seoskim, no kojemu uskoro stiže ponuda za prodaju zemlje, a u humornom tonu je i film Kıvança Baruönüa “Ne pričaj dok se ne udaš” u kojemu tradicionalna obitelj vrši pritisak na udaju mlade žene koja živi s roditeljima.

Nagrađivani film “Pšenica” Semiha Kaplanoğlua postapokaliptični je prikaz društva podijeljenog na gradske i poljodjelske zone u kojemu nepodobni imigranti pate od suše i epidemija, dok je “Plavi bicikl” Ümita Körekena obiteljska drama o dječaku koji štedi da bi kupio bicikl no koji je spreman odreći se svog sna kako bi pomogao djevojčici u nevolji.

Drama “Riba” Dervişa Zaima govori o ribaru u potrazi za ljekovitom vrstom ribe kako bi pomogao bolesnoj kćerki, a “Ne pričaj mi priče” Buraka Aksaka romantična je komedija o sramežljivom vozaču minibusa čiji će se život promijeniti kad upozna bajkovitu djevojku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program kratkih međunarodnih filmova

U programu kratkih međunarodnih filmova prikazat će se pet hrvatskih premijera, među kojima su španjolski filmovi “Suc de síndria” (I. Moray) o paru koji na godišnjem odmoru preispituje svoju seksualnost i “Una noche con Juan Diego Botto” (T. Bellón) o ženi koja dvadeset godina sanja o slavnom muškarcu dok on sanja o pravednijem svijetu.

Tu su i norveški “Virgins4lyfe” (T, Hvistendahl) u kojemu dvije četrnaestogodišnjakinje namjeravaju izgubiti nevinost prije kraja školske godine, francuski “L’échappée” (L. Martinoni) o ženi koja se nakon teške operacije zaljubljuje u svog kirurga te švicarski “Empreintes” (J. Gordon) o karizmatičnom muškarcu koji nakon nekoliko pića poziva na vožnju tri tinejdžera koje je netom upoznao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.