Župnik koji je pisao vjernicima: Žao mi je da je vijest ‘eksplodirala’ u negativnom kontekstu

Foto: Snimka zaslona

Nakon što je pismo župnika Mate Berišića iz Rijeke vezano uz ovogodišnji blagoslov kuća objavljeno u javnosti, te su ga zbog njegove poruke, s kojom nije napravio ništa krivo, razapeli gotovo svi lijevoliberalni mediji, oglasio se i sam župnik koji kaže da je krivo shvaćena poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taj račun nije moj osobni niti ti novci idu meni, već njima pomažemo potrebitima kojima uvijek vrlo rado svi pomažemo”, objasnio je riječki župnik za što ide novac, koji župa dobije za blagoslov.

“Svjestan sam da je ova vijest “eksplodirala” u javnosti, ali, nažalost, u negativnom kontekstu i neizmjerno mi je žao zbog toga. Moja namjera nikako nije bila ikog povrijediti, niti sam ja ikome poručio da novac mora uplatiti već to vjernici mogu učiniti ako tu potrebu osjećaju i tako žele. Taj račun nije moj osobni, niti ti novci idu meni već njima pomažemo potrebitima kojima uvijek vrlo rado svi zajedno pomažemo. Moja namjera jest s puno osjećaja obratiti se svojim župljanima u ovim teškim okolnostima u kojima trenutno živimo, približiti im se u duhu vjere da sami u svojim obiteljima izmole molitvu i blagoslove svoje obitelji. Sve ostalo oko žiro računa i uplata novca čija je namjena pomagati potrebitima, jest njihova dobra volja na koju ih nitko ne prisiljava i žao mi što neki cijelu ovu priču izvlače iz konteksta. Moja nakana nikako nije loša, ništa ne tražim, a to najbolje zna sam Bog, koji najbolje poznaje moju dušu i moji župljani, koji dobro znaju kakvo je moje srce. Svih cijenim i volim i neka Bog sve blagoslovi”, kazao je župnik za 24sata.

Podsjetimo, župnik Mato Berišić sa Škurinja u pismu župljanima izvijestio je župljane da ove godine neće pohoditi obitelji zbog epidemije, da je saniran krov na župnoj crkvi koja je prokišnjavala i zahvaljuje svima koji su pomogli svojim doprinosima za sanaciju krova. Za 2021. godinu najavljuje uređenje kapelice danonoćnog klanjanja. Podsjeća na običaj novčanog priloga za potrebe župe, te ako to župljani imaju potrebu i žele to učiniti mogu donijeti svoj prilog u župu ili uplatiti na žiro-račun. Zahvaljuje na pomoći i poziva obitelji koje su potrebite caritasa da se jave župnom uredu pa će im se udijeliti potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poleđini lista nalazi se molitva za blagoslov obitelji, te je vjernike pozvao da na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, sami blagoslove svoj stan i obitelj, prema uputama.

Fotografiju pisma objavio je Novi list:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.