Tedeschijeva Cedevita Olimpija gubi tri utakmice zbog koronavirusa?

Foto: fah

Hoće li slovenska Cedevita Olimpija, između ostaloga i klub tajkuna Emila Tedeschija, izgubiti tri utakmice zbog koronavirusa? Naime, nakon što je postalo jasno da je jedan košarkaš Cedevite Olimpije zaražen opasnim virusom momčad mora u obaveznu desetodnevnu karantenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, izvjesno je da će zbog toga Cedevita Olimpija utakmicu Eurokupa protiv Burse izgubiti službenim rezultatom 20:0.

Ovakvu je mogućnost najavio i direktor Ljubljančana Davor Užbinec.

“Nažalost, naša momčad će sljedećih deset dana provesti u karanteni. Uprkos svim epidemiološkim smjernicama koje smo slijedili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svjesni da će koronavirus prije ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo poslije samo dvije utakmice ove sezone”, rekao je direktor kluba Davor Užbinec te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Loša vijest je što nećemo igrati susret Eurokupa te će ta utakmica biti registrirana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača za odigrati tu utakmicu, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smjernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da sudjelujemo na natjecanjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli natjecati, uprkos pozitivnom slučaju unutar momčadi, apeliramo na odgovorne da promijene trenutačne propise, ograničenja i smjernice, i dozvole svim slovenskim sportskim momčadima da u slučaju pozitivnog slučaja u ekipi pošalju sportaša u karantenu, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu nastaviti s trenažnim procesom”.

Da sve bude gore po slovenski klub prijeti im isti scenarij i sljedećeg vikenda za utakmicu bespotrebne košarkaške regionalne ABA lige, kao i za novi meč u Eurokupu za osam dana, s obzirom da će cijela momčad biti sljedećih deset dana u obveznoj karanteni.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.