Afera Zambija tema i u nogometu: ‘Nadamo se da je Banda stigao legalnim putem u Hrvatsku’

Foto: snimka zaslona

Četiri hrvatska para osumnjičena za trgovinu djecom u Zambiji puštena su iz pritvora i na suđenju će se braniti sa slobode. Ročište je odgođeno, a nova ročišta zakazana su za 6. i 10. veljače. Ova tema na smiješan se način uvukla i u nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, komentator utakmice Osijeka i Rijeke u jednom je trenutku rekao:

“U međuvremenu je Zambijac Banda stigao, nadamo se legalnim putem u Hrvatsku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Šola o aferi Zambija: Tko je pitao Afrikance što misle ovome? Ekstremno lijeva bratija ponaša se čisto rasistički
> Zbog afere Zambija država uvodi nova pravila za posvajanje djece iz inozemstva
> Starešina: Srećom, postoji Zambija. Da rasvijetli trulež hrvatskih institucija
>Kako je akterica afere Zambija izigrala zakone: ‘Transrodna’ osoba ne smije posvojiti dijete niti u Hrvatskoj niti u Kongu

Emmanuel Banda igrač je HNK Rijeka. Banda je potpisao ugovor na 2,5 godine s mogućnošću produljenja na još godinu dana. Veznjak iz Zambije igrao je za Djurgardens protiv riječkog sastava u utakmicama Konferencijske lige ove sezone. Banda dolazi iz Zambije, a u Europi je igrao za Esmoriz (Portugal), Oostende (Belgija), Beziers (Francuska) i Djurgardens (Švedska).

Uhićeni 7. prosinca

Podsjećamo, u prosincu prošle godine uhićena su četiri para: Damir Magić, elektrotehničar i Nadica Magić, profesorica kemije, Zoran Subošić, gitarist Hladnog piva i Azra Imamović Subošić, službenica Ustavnog suda RH, veterinar Ladislav Peršić i njegova supruga Aleksandra Peršić, vlasnica obrta za njegu kućnih ljubimaca te Noah Kraljević i Ivona Kraljević, koja radi u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.