Albanija se plasirala u Ligu B, junak utakmice bivši napadač Splita; Sj. Makedonija bez plasmana u viši rang

epa08827530 Albania players celebrate during the UEFA Nations League soccer match between Albania and Belarus in Tirana, Albania, 18 November 2020. EPA/Malton Dibra

Nogometna reprezentacija Albanije izborila je plasman u B razred Lige nacija nakon što je u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini 4 Lige C, u Tirani pobijedila Bjelorusiju s 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi koji je zabio dva gola (20, 27-11m), a među strijelce se upisao i Rej Manaj (44). Golove za goste zabili su Maksim Skaviš (35) i Max Ebong (80).

Litva je u derbiju začelja pobijedila Kazahstan s 2-1.

Djeverna Irska je ispala iz B Lige i prije večerašnjeg susreta protiv Rumunjske. UEFA je neodigranu utakmicu Rumunjska – Norveška registrirala 3-0 pobjedom Rumunjske koja se tako spasila ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izborila povijesni plasman na Europsko nogometno prvenstvo iduće godine, nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije nije se uspjela plasirati u viši rang natjecanja Lige nacija. Izgubila je od Armenije sa 0:1.

Armenci su slavili 1:0 golom Hovhannesa Hambardzumjana u 55. minuti. Za Sjevernu Makedoniju nije nastupio kapetan Dinama Arijan Ademi, dok je branič Rijeke Darko Velkovski igrao cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.