Srbi uz pomoć Mađarske ostali u drugom razredu Lige nacija, Kekova Slovenija ušla u viši rang

epa08816488 Scotland's Lyndon Dykes (R) in action against Serbia's Stefan Mitrovic (L) during the UEFA EURO 2020 qualification playoff match between Serbia and Scotland in Belgrade, Serbia, 12 November 2020. EPA/ANDREJ CUKIC

Srbija je u posljednjem kolu Lige nacija svladala Rusiju s visokih 5:0 na beogradskoj Marakani. Trebali su pobjedu uz istovremeni poraz Turske u Mađarskoj, a takav scenarij se i dogodio jer su Mađari slavili s 2:0 i pomogli Srbiji da ostane u B skupini Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na završnici ovog natjecanja, koje bi se trebalo igrati u listopadu sljedeće godine u Italiji igrat će Italija, Belgija, Francuska i Španjolska.

Nastup na final fouru sinoć su osigurale Francuska i Španjolska. Iz najjačeg razreda Lige nacija ispale su BiH, Island, Švedska i Švicarska, a sve te četiri reprezentacije zajedno imale su samo jednu pobjedu.

Njih će u sljedećoj sezoni u elitnom razredu zamijeniti Austrija, Češka, Mađarska i Wales. Austrijanci su kod kuće remizirali s Norveškom 1:1 što im je bilo dovoljno za prvo mjesto, a Češka ga je osigurala pobjedom protiv Slovačke 2:0. Mađarska je s 2:0 bila bolje od Turske, a Wales je u izravnom dvoboju za višu ligu kod kuće pobijedio Finsku 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz drugog razreda ispadaju Sjeverna Irska, Slovačka, Turska i Bugarska, a umjesto njih upadaju Crna Gora, Armenija, Slovenija i Albanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.