Amerikanci o Novaku Đokoviću: ‘Zaslužuje biti svake godine idiot godine’

Foto: fah

Kako smo već pisali prije nekoliko dana britanski Daily Mail srpskog tenisača Novaka Đokovića proglasio je ”covid – idiotom” godine, i to zbog činjenice da je u jeku pandemije koronavirusa organizirao regionalni Adria Tour, koji se, između ostaloga, igrao u Zadru, a na kojem se zarazilo nekoliko tenisača, uključujući i samog Đokovća. Novaka Đokovića primio je i hrvatski premijer Andrej Plenković. koji se tako može pohvaliti da se susreo s ”covid – idiotom” i sportašem koji otvoreno veliča nacizam, veličajući četničkog zlikovca i ratnog zločinca Dražu Mihailovića. Naime, Đoković je pozirao s rakijom, a na boci je bio lik Dragoljuba Draže Mihailovića, ”najuglednijeg” srpskog ratnog zločinca iz vremena Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Instagram

Nakon što je Đokovića Daily Mail počastio titulom covid – idiot godine Amerikanci su odlučili napraviti listu na kojoj se nalaze osobe koje krasi neznanje, zloba, nesposobnost, prepotencija… Autori su dodali da bi “idiot godine” trebao biti povezan s pandemijom, ali ne mora se ograničavati samo na globalni problem, a smatraju kako bi srpski tenisač svake godine mogao ponijeti prestižnu titulu ”idiota godine”.

U obrazloženju zbog čega je Novak Đoković ”idiot” godine Amerikanci su napisali:

”Mogao bi se svake godine naći na ovoj listi  zbog svojih kultnih razmišljanja o zdravlju. U odsustvu tenisa, Đoković je bio domaćin posjećenog turnira (Adria Tour), nakon kojeg su on i još nekoliko igrača bili pozitivni na koronavirus. Tada su se pojavile i fotografije iz noćnih klubova na kojima su igrači bili. Na US Openu nije bilo Rafaela Nadala i Rogera Federera, pa se Đoković mogao jednostavno prošetati do naslova, ali on je u trenutku frustracije udario loptu koja je udarila u grlo linijsku sutkinju, pa su ga izbacili sa turnira. Možda je lopta jednostavno ignorirala njegove emocije?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.