Ana Šimić: Erse Plava liga je savršen ulazak u svijet atletike

U Zagrebu je predstavljena treća sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prve dvije godine trčalo, skakalo i bacalo više od 8.000 osmoškolaca, što je brojka koja je iznenadila čak i ambiciozne organizatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erste Plava liga počinje kvalifikacijama u Osijeku (29.4.), drugo natjecanje je u Rijeci (12.5.), a dan kasnije u Puli. Zatim slijede Zagreb-Zapad (19.5.), Zagreb-Istok (21.5.), Zadar (25-26.5.), Split (27.5.) i Varaždin (3.6.). Finale će se održati 8. rujna 2015. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

“Cilj nam je bio privući što više djece u atletiku i nismo se, možda, ni sami nadali ovako velikom odazivu osmoškolaca. Odabrali smo, međutim, discipline u kojima se svatko od učenika može naći i bio je to pun pogodak. Jako nas veseli da su se osim učenika u Erste Plavu ligu aktivno uključili i njihovi roditelji, kao i ravnatelji i nastavnici osnovnih škola, a imali smo i veliku podršku svih gradova, posebice Zagreba koji organizira dva kvalifikacijska natjecanja i finale”, rekla je predsjednica AK Pro Sport Ivana Brkljačić.

Ambasadorica Erste Plave lige i osvajačica brončane medalje u skoku u vis na Europskom prvenstvu u Zurichu 2014. godine Ana Šimić prisjetila se svojih atletskih početaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Atletikom sam se počela baviti u 3. razredu osnovne škola, pa mislim da je ovo za djecu savršen ulazak u svijet atletike i sporta. Mnogi od njih će vjerojatno i ostati u atletici i ne vidim ni jedan razlog da na kraju ne završe i u vrhunskom sportu”, rekla je Ana najavivši i svoje ovogodišnje ambicije: “Vrhunac sezone je Svjetsko prvenstvo u Pekingu, gdje moram biti najbolja i upravo tamo je najvažnije skočiti željena dva metra.”

Video porukama su se u konferenciju uključili i ambasadori Erste Plave lige Blanka Vlašić i Stipe Žunić, pozvavši osmoškolce da prijavom na internetskoj stranici www.ersteplavaliga.com izaberu atletiku i fair play i kažu NE nasilju.

Erste Plavu ligu organizira atletski klub Pro Sport, pod generalnim sponzorstvom Erste&Steiermärkische bank d.d. i Erste Plavih mirovinskih fondova, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog atletskog saveza te uz podršku Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih “Luka Ritz”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.