Andrej Kramarić najavio spektakl protiv Walesa u Osijeku i otkrio je li ga Niko Kovač zvao u Bayern!

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, jedan od najboljih strijelaca Bundeslige, Andrej Kramarić, završio je sezonu u sjajnoj formi, dobra je to vijest za izbornika Zlatka Dalića uoči kvalifikacijske utakmice u Osijeku između Hrvatske i Walesa. Hrvatska, s obzirom na poraz u Budimpešti protiv Mađarske, a s obzirom i na kvalitetu, ima imperativ pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu u Gradskom vrtu, na kojem se očekuje sjajna atmosfera, najavio je Andrej Kramarić, koji tvrdi da Vatreni danas nisu na razini igara kakve su prezentirali prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

”To je realno, to ptice na grani vide. Zbog toga se moramo još više fokusirati na trening. Ima dosta i mlađih kojima je jasno da to neće ići jednostavno, s treninga na utakmicu, pa ćemo lako odigrati. Ponovno se nalazimo u situaciji kad mnogi u Hrvatskoj misle da će biti glatko, da smo bolji od Walesa, favoriti, jer viceprvaci smo svijeta… Međutim, objektivna je činjenica da jako puno igrača nedostaje, da ne može biti ista ekipa. Ponekad se suočiš s takvim problemima, zato bez potpune koncentracije, bez pravog pristupa i nastupa preko granica mogućnosti neće biti pobjede. Wales je prije tri godine igrao polufinale Eura, to nisu mali rezultati. Imaju mlade igrače naprijed i iskusnijeg Balea koji će sigurno za reprezentaciju puno više dati nego u Realu. Otraga su više-manje dečki iz Premier lige i Championshipa, poznato je o kakvom se nogometu radi…’‘, kazao je u intervjuu Sportskim novostima nogometaš Hoffenheima.

Hrvatska je poražena od Mađarske u Budimpešti iako je povela, je li se zbog toga kod Vatrenih pojavio grč?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije, atmosfera nije loša. Svi smo opušteni, uživamo, čak i na treningu smo dosta angažirani jer došli su mlađi koji su svjesni da se moraju dokazivati pa se ide i malo žešće nego je uobičajeno. Moramo biti spremni za tu utakmicu u tri sata u subotu. Nema jako puno susreta da se možemo kasnije vaditi.”

Kramarić je jedan od igrača koji je uoči kvalifikacija upozoravao da bi moglo biti teških trenutaka. Hoće li ih nakon poraza u Budimpešti biti još ili je to zapravo sve?

”Tako nešto sam spomenuo jer je to normalan tijek zbivanja. Mi smo mala država, specifičan narod, poseban karakter nam je u glavi, zato je jasno da je bilo teško očekivati kako ćemo ponovno biti drugi na svijetu. Ali se moglo pretpostaviti da ćemo se malo previše umisliti i opustiti. Usto, nedostaje nam nekoliko igrača, mlađi još nisu stasali, nisu u pravim klubovima, nemaju pravi ritam. Normalno je razmišljanje da neće biti kao prije. I veće reprezentacije i države su se nakon takvih rezultata našle u problemu pa se dvije-tri godine nisu mogle pošteno spojiti, a imali su 50 igrača koji su igrali u najjačim ligama. Ovo je sve normalno, međutim opet je glupo to pričati na način da se sad možemo izvlačiti. Ne smijemo to koristiti kao alibi. Ako već ima puno mlađih igrača, to im treba biti ekstra motiv da se dokažu, da su dio te reprezentacije koja je bila druga na svijetu. Nije to ni lako, to je pritisak, no svaki tjedan igraš utakmice pred tko zna koliko ljudi, pa opet moraš pobijediti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić nosi devetku na leđima, devetku igra i u momčadi, dakle, centralnog napadača, centarfora, znači li to da se očekuje pogodak i Velšanima?

”Neću reći da se očekuje gol, nikad ne idem s takvim stavom, tako ni u Bundesligi. Na neki način sad mi je to opet nova pozicija jer cijelu sezonu u klubu sam igrao veznog, no čitav život sam prije toga bio špica, tako da mi je zadovoljstvo igrati centarfora. Bit ću sretan ako uđe jedna lopta, a ne primimo nijedan gol. Zapravo da mi kao Hrvatska postignemo barem jedan gol i dobijemo jer svaki novi kiks bio bi velik problem.”

Hoće li predstavljati problem činjenica da se igra u poprilično nezgodnom terminu (15 sati), a na što je svojedobno upozoravao i izbornik Zlatko Dalić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Muči sve oko nas pa je onda jasno da će i nas na terenu. Posebice kad se sjetimo utakmice prošle godine protiv Senegala, ono je zaista bilo mučenje, a igrali smo tri sata kasnije. Trebaju nam volja, karakter i jako je važno da bude fino namočen teren. Ako će biti spor kao prošle godine, onda je to zbilja katastrofa. Nije lako probiti ni OK Opatiju po takvom travnjaku, a kamoli igrače i ekipu razine Walesa. Uz to moramo biti življi, motiviraniji, pa je važno da bude brz teren, brza lopta. Neka se u Osijeku pripreme dobro, neka ga ubrzaju, pokose malo jače, da nam bude lakše, pa možda jedna uđe. Jasno da ćemo se morati i braniti da ne bude kontri.”

Gareth Bale mogao bi predstavljati veliku opasnost za obranu naše reprezentacije, iako nije idealnoj formi?

”Jasno. Više je u mentalnoj krizi nego fizičkoj. Njegova snaga može doći do izražaja da ti doslovno u pet sekundi pobjegne s centra i zabije gol. Bez obzira na volju, koju nekad ima, nekad nema. Kad je na top razini, on je jedan od najboljih igrača svijeta, a ako mu se ne da, nije ni među 150. To je stvar glave. Vidjet ćemo hoće li htjeti ili neće, ali kako god okreneš, možemo imati problema s njim, treba biti pametan u kakvom je god stanju. I ovakav je sposoban napraviti sve i svašta.”

Kramarić se osvrnuo i na medijska nagađanja koja idu za tim da bi mogao karijeru nastaviti u Bayernu. Uostalom, Andrej je treći strijelac Bundeslige…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Gode takve priče, ne znam konkretno još ništa. Non-stop govorim da mi je u Hoffenheimu super, da je to vrhunski klub, vrhunski organiziran, ljudi imaju respekt prema meni, ja prema njima, navijači me podržavaju… Kockice su mi se i privatno posložile i nemam pritisak da moram mijenjati sredinu. Međutim, Bayern je Bayern, nećemo si lagati, toga su svjesni i direktori u klubu.”

Naposljetku, je li Kramarića zvao bivši hrvatski izbornik Niko Kovač u Bayern?

”Nije, nismo se čuli, mislim da možda još nije ni trenutak da se zivkamo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.