Ante Rebić: ‘Svaka me utakmica za reprezentaciju beskrajno motivira, o tome se uopće ne treba raspravljati’

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić sinonim je za igrača koji se nikad nije predavao u Eintrachtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Riješio mi je sve probleme i već sam počeo trenirati s momčadi. Nisam otputovao na utakmicu s Borussijom u Dortmund u dogovoru s trenerom Hütterom. Prošli put sam forsirao protiv Bayerna u Superkupu, nije bilo dobro. Zato smo odlučili da se spremim sto posto. Sljedeća utakmica je protiv Marseillea u Europskoj ligi, na toj utakmici bit ću u kadru”; otkriva Rebić trenutno zdravstveno stanje za Sportske novosti.

Kakvi su planovi Eintrachta?

” Eto vidite, na startu smo pobijedili Freiburg u gostima, izgubili doma od Werdera u zadnjoj minuti. To smo otprilike mi, vjerujem da će sezona biti zaista posve slična prošloj. Nije moje da govorim o klupskim ambicijama. Ali imam svoje ambicije koje bih htio ostvariti s klubom. Primarna je da što dalje doguramo u Europskoj ligi. Toliko smo se borili za tu Europsku ligu, bilo bi šteta da to ne iskoristimo na najbolji mogući način. Kad je u pitanju Bundesliga, teško da možemo napraviti nešto više od onoga što smo napravili prošle sezone. U Kupu smo već ispali od tamo neke “stote lige”, ni ja ne znam koja je. Meni je osobno bitno da ostanemo u Bundesligi, ta da u toj Europskoj ligi odemo što je dalje moguće”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže na poraz od Španjolske 6:0?

Baš sam se čuo s Perišićem, nismo o tome ni željeli razgovarati. Nakon utakmice nisam htio suigračima iz reprezentacije ni pisati poruke, niti išta objavljivati na društvenim mrežama. Znam po sebi, da sam ja tako izgubio utakmicu, ne bi mi bilo ni do čega. Znate što ću vam kazati? Šteta, baš šteta… Istina jest, ne smijemo tako rasprodavati naš ugled. Međutim, naša reprezentacija nije bila slična onoj sa Svjetskog prvenstva. Bilo je dosta igrača koji su za reprezentaciju igrali nakon dugo vremena. A igrati protiv Španjolske nikako nije jednostavno. Iako, prvih dvadeset minuta dok se Vrsaljko nije ozlijedio bilo je dobro. Šime je kreirao dvije prilike, koje su bile stopostotne. Prije toga je Raketa imao šut s 18 metara koji je zamalo promašio. Da je jedna od te tri lopte ušla, sigurno jest da bi se igrala drukčija utakmica. Ali postoji jedna mala zamjerka. Svi su se predali nakon 2:0 za Španjolsku. To je moje viđenje. Na Svjetskom prvenstvu smo gubili pa smo se dizali i na kraju pobjeđivali, osim u finalu s Francuskom. Po meni, protiv Španjolske nismo pokazali karakter! Ali s druge strane, bila je to prva natjecateljska utakmica nakon Svjetskog prvenstva, momci su sigurno bili emotivno ispražnjeni. Eto, ja nisam bio tamo jer sam bio ozlijeđen. Mogu razumjeti sve njih”, poručuje Rebić.

Posebno mu je žao odlaska Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mandžo je za našu reprezentaciju neprocjenjiv! Gledao sam ga u Wolfsburgu, Bayernu, Atleticu, sad Juventusu. Pa na televiziji možeš vidjeti koliko on trči, koliko se bori. Ali kad igrate s njim, onda shvatite njegovu veličinu. Mandžukić rastereti sve suigrače oko sebe, njegov oproštaj teško će se nadoknaditi”, kaže.

O motivima za reprezentaciju nije dvojio.

“Mene svaka utakmica za reprezentaciju beskrajno motivira. Čast mi je igrati svaku utakmicu za svoju državu. Liga nacija svakako nije neko “žnj” natjecanje. Osvojiti Ligu nacija ili igrati u finalu tog natjecanja velika je stvar, u mnogim segmentima. Zašto bi to natjecanje netko shvaćao manje vrijednim ili neozbiljno? Ma svaka, baš svaka utakmica za Hrvatsku mora biti poseban motiv, jer svaka je nešto veliko. O tome se uopće ne treba raspravljati. U svakoj moramo po pobjedu, po uspjeh, jer znamo koliko radosti donosimo ljudima tim pobjedama”; zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.