Ante Tomić je najbolji igrač Eurolige u veljači

Centar španjolskog velikana Barcelone i hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić proglašen je najbolji igračem veljače u Euroligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je centar u tri utakmice u veljači prosječno ubacivao 22.0 koša, imao 9.3 skokova i sjajan šut iz igre od 74 posto. Posebno se istaknuo u posljednja dva tjedna, kada je ponio dvije uzastopne nagrade za igrača kola, prvo je u 80-68 gostujućoj pobjedi protiv Laboral Kutxe postigao 24 koša uz devet skokova i šut iz igre 8-9 što mu je donijelo valorizaciju od 36 bodova, da bi prošloga četvrtka ostvario učinak karijere u 89-84 pobjedi na gostovanju kod Anadolu Efesa sa 26 koševa i 15 skokova uz šut iz igre 11-16, što mu je donijelo valorizaciju 40.

Tomić je protiv Efesa postao prvi igrač koji je imao 25 ili više koševa i 15 ili više skokova u nekoj utakmici Eurolige nakon velikog Litvanca Arvydasa Sabonisa koji je to ostvario prije 10 godina.

Barcelona nakon prvih osam kola u skupini E TOP-a 16 ima svih osam pobjeda, te je postala prva momčad koja je uspjela krenuti u ovu fazu natjecanja Eurolige s takvim učinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.