Arijan Ademi otkrio što se krilo iza pregovora oko plaće s Dinamom: ‘Trebali smo to riješiti kao obitelj’

Foto: fah

Kapetan Dinama Arijan Ademi u razgovoru za Sportske novosti odlučio je ispričati tu svoju i igračku stranu priče oko smanjenja plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najveći problem bio je način na koji je to svlačionici predstavljeno i ishitreno objavljeno prema javnosti bez pregovora. Nismo dobili vrijeme da se dogovorimo. Bilo je sporno što su mjere trebale trajati godinu dana, jer u tom trenutku nismo znali što će biti za tjedan ili mjesec. No, ono što je bio najveći problem za igrače je ta isplata ugovorne rate koja je trebala biti isplaćena prije izbijanja krize. Svaki od nas ima različite ugovore i smatram kako je trebalo više vremena za realizaciju i dogovor. Klub je odlučio da će skratiti mjere na šest mjeseci pod istim uvjetima i tražio odgovor: da ili ne! To je bilo malo prenaglo za igrače i izazvalo je pomutnju i nemir. Nismo rekli “ne” mjerama štednje, nego “ne” takvom modelu”,ispričao je.

“Nismo mi bili samo povrijeđeni, nego zbunjeni, jer smo čuli da klub dobro stoji, a povrijeđeni smo bili ishitrenom objavom odluke u javnosti. Razočaran sam izostankom zajedništva. Trebali smo biti nikad bliže u svemu ovome, a ne baciti nas javnosti na volej. Trebali smo pomagati onima koji nemaju, a ove stvari rješavati unutar četiri zida kuće kao obitelj. A ne da naš problem čita cijelo naselje, u našem slučaju cijela Hrvatska”, priča.

“Strpljivo smo čekali priliku za dogovore koju smo dobili četiri dana nakon objave odluke kluba. Došli smo u klub Petković, Livaković i ja te sjeli s ljudima iz kluba za isti stol. Tu su počeli pravi pregovori, a sve se to moglo odmah i na početku bez ove predstave. Tome u prilog ide i činjenica da smo se dogovorili za nekoliko dana što potvrđuje da smo bili spremni za mjere štednje”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije to bilo popuštanje, nego pregovaranje. Pregovori su bili dobri. Klub je u pregovorima prihvatio isplatu prethodnog potraživanja prema igračima, a mi smo prihvatili šestomjesečnu štednju. Moram napomenuti da je klub također izišao ususret pojedinim igračima koji su imali svoje zahtjeve specifične, jer nemamo svi iste ugovore”, zaključuje.

Govorio je i o radosnoj vijesti – postao je otac.

“Zaista je neponovljiv osjećaj saznanje da ste postali roditelj. Ne znam kako bih opisao i ne znam postoji li nešto na svijetu s čime se može usporediti taj osjećaj. Mama Andrea i Adrian su dobro, još uvijek su u bolnici iz koje bi trebali izaći ovih dana. Nisam previše slavio jer su na snazi posebne mjere, ali bit će prilike”, otkriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.