Ašanin: ‘Ne možemo dezinficirati loptu nakon svakog dodavanja ili igrače nakon svakog kontakta’

epa08151588 Croatia's goalie Matej Asanin (L) and Raul Entrerrios Rodriguez (R) of Spain react during the EHF Handball Men European Championship main round match between Croatia and Spain in Vienna, Austria, 22 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

U nedavnom istraživanju rukomet je uz odbojku proglašen najrizičnijim sportom u pandemiji koronavirusa, pa će se teško tako skoro dopustiti treninzi s kontaktom. Neki treniraju na travi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neobično je, bez rukometa smo, a neće ga uskoro niti biti. Ovo je samo da malo promijenimo okruženje, radimo puno na fizici i nadamo se da će barem uskoro dvorana biti otvorena. U Njemačkoj se počelo s radom u dvorana, ali nakon svakog treninga kompletne se dezinficiraju. Mi se ovako snalazimo, bolje išta nego ništa”, kaže Matej Ašanin za Sportske novosti.

Od svih ovosezonskih natjecanja ostala je “živa” još samo SEHA liga.

“Ostao je taj Final Four i bilo bi dobro da nakon stanke ponovno imamo to kao cilj. Radit ćemo do kraja svibnja pa predahnuti do daljnjeg. Stvarno nemam ideju kako će to sve izgledati. Ne možemo dezinficirati loptu nakon svakog dodavanja ili igrače nakon svakog kontakta. Meni to nije problem jer nisam u kontaktu s nikim, li rukomet je takav sport.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sljedeće sezone, Ašanin će minute dijeliti s novim vratarem.

“Ristanović odlazi, ali dolazi Jandrić. Rašo je iskusan i dobro smo surađivali, znao je stati na loptu i smiriti situaciju, dobro je branio u Zagrebu. Jandrić je mlađi, veliki potencijal i mislim da ćemo s Jovićem odrađivati dobar posao.”

Ašanin je uvjeren kako će Zagreb sljedeće sezone biti bolji i kvalitetniji nego ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dolaze i Matanović, Burić i Mlakar, ali najvažnije je to što smo s Vujovićem postavili obranu, a sada ćemo dobiti i na širini. Mislim da ćemo biti bolji i konkurentniji nego ove sezone te da nas čekaju dobre vijesti u Ligi prvaka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.