Atlanta i Memphis slavili u drugoj utakmici doigravanja

Foto: fah

Košarkaši Atlanta Hawksa pobijedili su u drugoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije NBA lige kod kuće Washington Wizardse sa 106-90 i izjednačili rezultat na 1-1 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 1-1 su izjednačili i Memphis Grizzliesi koji su u drugom susretu polufinala Zapada na gostovanju kod Golden State Warriors pobijedili 97-90.

Nakon što su iznenađujuće izgubili prvu utakmicu, najbolja momčad Istoka je u drugoj lako došla do pobjede, a Washington je u utakmici vodio samo jednom i to u drugoj minuti.

“Znali smo da je ovo utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešan korak. Pritisak je bio velik, no pokazali smo pravi karakter,” kazao je DeMarre Carroll sa 22 koša prvi strijelac Atlante, čiji je pomoćni trener Neven Spahija. Paul Millsap i Al Horford su dodali po 18 koševa. Kod Wizardsa su najbolji bili Ramon Sessions (21) i Bradley Beal (20), a klub iz glavnog grada doživio je i prvi poraz u doigravanju nakon što su u 1. kolu sa 4-0 izbacio Toronto. Treća utakmica igra se u subotu u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom sinoćnjem dvoboju Memphis Grizzliesi su na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse 97-90 i izjednačili na 1-1 u polufinalu Zapada. Goste je do važne pobjede predvodio Mike Conley koji je prije samo osam dana imao operaciju na licu. Conley je nastupio s maskom i zabio 22 koša.

“Kada sam na otvaranju utakmica nanizao pet koševa imao sam osjećaj da ćemo ih dobiti. Bilo je dobro s obzirom na operaciju,” kazao je Conley dodavši: “Bilo je nezgodno igrati s maskom. Bilo je strašno vruće. Jedva sam izdržao.”

Odličan je bio i Zach Randolph sa 20 koševa, sedam skokova i četiri asistencije, dok su Marc Gasol i Courtney Lee dodali po 15 koševa. Kod domaćina najefikasniji je bio Stephen Curry sa 19 koševa, ali i skromnih 2-11 za tricu. Dodao je i šest asistencija i pet skokova. Draymond Green i Leandro Barbosa su dodali po 14 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća utakmica je na rasporedu 9. svibnja u Memphisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.