ATP Atlanta: Dimitrov izgubio od 450. tenisača svijeta

epa07610296 Grigor Dimitrov of Bulgaria plays Marin Cilic of Croatia during their men’s second round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 29 May 2019. EPA/SRDJAN SUKI

Američki 28-godišnji tenisač Kevin King (ATP – 450.) u Atlanti je ostvario svoju prvu pobjedu u glavnom ždrijebu na ATP i Grand Slam turnirima, tako što je u 1. kolu svladao Bugarina Grigora Dimitrova (ATP – 53.) sa 7-5, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kinga je ovo bio tek peti meč u karijeri u glavnom ždrijebu ATP ili Grand Slam turnira, a u dosadašnja četiri nastupa osvojio je svega jedan set.

Kingov vršnjak Grigor Dimitrov, koji je 2017. godinu završio kao treći tenisač svijeta, a danas se nalazi na 53. mjestu ATP ljestvice, doživio je najteži poraz u karijeri.

Kingova neočekivana pobjeda popravila je dan domaćim predstavnicima u Atlanti, jer su od osmorice predstavnika u 1. kolu samo trojica izborila prolaz u 2. kolo. U utorak je Srbin Miomir Kecmanović u dva tie-breaka svladao Jacka Socka, koji je 2017. završio na 8. mjestu, a sada je 180. igrač svijeta, dok je Australac Bernard Tomić nadoknadio set zaostatka protiv 5. nositelja Francesa Tiaofea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci će zasigurno imati barem dvojicu četvrtfinalista, jer King u 2. kolu ide na 2. nositelja Taylora Fritza, a 1. nositelj i peterostruki pobjednik u Atlanti John Isner će igrati protiv Reilyja Opelke.

ATP Atlanta – 1. kolo
Radu Albot (Mol/6) – Tennys Sandgren (SAD) 6-4, 7-6 (4)
Bernard Tomić (Aus) – Frances Tiafoe (SAD/5) 4-6, 6-3, 7-6 (4)
Ugo Humbert (Fra/8) – Cole Gromley (SAD) 7-6 (2), 6-2
Miomir Kecmanović (Srb) – Jack Sock (SAD) 7-6 (9), 7-6 (5)
Kevin King (SAD) – Grigor Dimitrov (Bug) 7-5, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.