ATP Brisbane: Dodig lakoćom u 2. kolo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig trebao je samo 67 minuta za pobjedu 6-3, 6-2 nad australskim kvalifikantom Oliverom Andersonom kojom se plasirao u 2. kolo ATP turnira u Brisbaneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i njegov 17-godišnji suparnik, Dodig je do glavnog turnira stigao iz kvalifikacija, što mu je pomoglo da se potpuno prilagodi na uvjete u teniskom centru u Brisbaneu. Break za 2-0 u prvom setu te još dva oduzeta servisa 813. tenisaču svijeta koji je još uvijek junior, donijeli su iskusnom Dodigu uvjerljivu pobjedu.

Iskusni hrvatski Davis Cup reprezentativac, koji je prije tri dana proslavio 31. rođendan, nije bio suočen ni s jednom break-loptom, iskoristio je polovicu prilika za oduzimanje servisa (3/6) suparnika i uz 61 % posto pogođenih prvih servisa zabio je 11 aseva.

Dodiga u 2. kolu čeka 4. nositelj Kanađanin Miloš Raonić, koji je bio slobodan u 1. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Brisbane – 1. kolo:

Viktor Troicki (Srb) – Steve Johnson (SAD) 7-6 (3), 6-1

Dominic Thiem (Aut/8) – James Duckworth (Aus) 3-6, 6-4, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Goffin (Bel/6) – Thomaz Bellucci (Bra) 6-4, 6-4

IVAN DODIG (HRV) – Oliver Anderson (Aus) 6-3, 6-2

Radek Štepanek (Češ) – Dušan Lajović (Srb) 6-0, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.