ATP Houston: Poraz Ive Karlovića i Nestora u paru, Šančić u polufinalu

Foto: fah

Hrvatski 39-godišnji tenisač Ivo Karlović i njegov šest godina stariji partner Kanađanin Daniel Nestor zaustavljeni su u četvrtfinalu ATP turnira u američkom Houstonu u konkurenciji parova, nakon što su ih sa 7-6 (5), 6-3 svladali 33-godišnji Nijemac Dustin Brown i 20-godišnji Amerikanac Frances Tiafoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč Karlovićevom porazu u paru, hrvatski tenis neće biti bez predstavnika u polufinalu ovog turnira. Naime, Samoborac Antonio Šančić i njegov 33-godišnji njemački partner Andre Begemann u četvrtfinalu su sa 7-6 (4), 6-2 nadigrali Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Amerikanca Donalda Younga. Za mjesto u finalu borit će se protiv Browna i Tiafoea.

Ivo Karlović će u petak (oko 21 sat po hrvatskom vremenu) pokušati izboriti mjesto u polufinalu pojedinačne konkurencije, u kojoj ga čeka obračun sa četvrtim nositeljem, Australcem Nickom Kyrgiosom koji ga je u dosadašnja četiri dvoboja sva četiri puta pobijedio. Ovo će im biti prvi obračun na zemlji, nakon što su sve prijašnje mečeve odigrali su na tvrdoj podlozi.

U pojedinačnom ždrijebu, nakon ispadanja 2. nositelja Sama Querreyja, turnir je ostao i bez 7. nositelja Ryana Harrisona. Od američkog Davis Cup reprezentativca je sa 3-6, 6-0, 6-3 bolji bio njegov sunarodnjak Taylor Fritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nositelj John Isner lakoćom je sa 6-4, 6-2 nadigrao Švicarca Henrija Laaksonena.

ATP Houston – 2. kolo

John Isner (SAD/1) – Henri Laaksonen (Švi) 6-4, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steve Johnson (SAD/6) – Frances Tiafoe (SAD) 6-3, 6-4

Jack Sock (SAD/3) – Horacio Zeballos (Arg) 6-4, 6-4

Taylor Fritz (SAD) – Ryan Harrison (SAD/7) 3-6, 6-0, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.