BBB prosvjedovali u Vukovaru: Tražili smjenu Grbića, kojeg optužuju za maltretiranje dvojice hrvatskih navijača

Foto: fah

Stotinjak hrvatskih nogometnih navijača, pripadnika BBB-a, okupilo se danas u prosvjednoj povorci u Vukovaru, objavio je Velimir Bujanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“STOTINU BBB-a NA PROSJEDU U VUKOVARU!
Stotinjak hrvatskih nogometnih navijača, pripadnika BBB-a, okupilo se danas u prosvjednoj povorci u Vukovaru. Tražili su smjenu Peđe Grbića, policijskog ‘Delije’, kojeg optužuju za maltretiranje i batinjanje dvojice hrvatskih navijača, koji su još uvijek u istražnom zatvoru u Osijeku, pod optužbom za napad na službenu osobu.
“BOŽIĆU, ŠTO SE ČEKA,” bila je poruka upućena lokalnom policijskom načelniku, od kojeg se traži udaljenje ‘Delije’ Grbića iz policijske službe… Pripadnici BBB-a tvrde da je upravo Peđa Grbić taj, koji je grubo prekoračio ovlasti, a u batinjanju uhićenih i vezanih mladića iz Vukovara – ozljeđena mu je šaka”, piše Bujanec.

Podsjetimo, Bad Blue Boysi oglasili su se o “‘specijalnom’ tretmanu dijela PU vukovarsko-srijemske prema njihovim pripadnicima s područja Vukovara”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo još jednom skrenuti pozornost na “specijalni” tretman dijela PU vukovarsko-srijemske prema našim pripadnicima s područja Vukovara i OPET upozoriti na redovno, učestalo kršenje policijskih ovlasti u postupanju prema Bad Blue Boysima.

Nakon što je pokušao prebiti navijača u prostorijama policijske postaje u Vukovaru, policijski inspektor, inače simpatizer jednog kluba iz susjedne zemlje, kazneno je prijavio dvojicu naših pripadnika za napad na službenu osobu. Nije prvi put da se na ovakve načine liječe kompleksi prema našoj braći iz Vukovara, ali sve ima svoje granice.

Zbog događaja koji su odraz vukovarske svakodnevice, prisiljeni smo na svaki mogući način zaštiti naše pripadnike od ovakvog “provođenja zakona” i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih djelatnika vukovarske policije”, poručili su u svom priopćenju.

> Damir Markuš na Facebooku o obračunu u Vukovaru: “Prijetilo se našim dečkima noževima i pištoljima, a sin ‘milicajca’ je oštetio bistu Jeana-Michela Nicoliera” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> BBB još jednom poslali važnu poruku: “Krajiški milicioneri = pandurski funkcioneri” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.