Bernarda Pera oduševila teniski svijet, a onda otkrila zašto je umjesto Hrvatske odabrala Ameriku

Foto: Instagram

Sjajna Zadranka, 26-godišnja Bernarda Pera, napravila je veliko iznenađenje na Australian Openu a obzirom kako je u prvom kolu izbacila ne tako davno prvu tenisačicu svijeta, koja je osvajala i Australian Open, Angelique Kerber. Podsjetimo, Pera se trenutno nalazi na 66. mjestu WTA ljestvice, a na Australian Open je stigla kao “lucky loser” umjesto ozlijeđene Margarite Gasparjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bernarda Pera (@bernardapera)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli Bernarda Pera (@bernardapera)

Sve bolja tenisačica, koja igra pod američkim barjakom, rođena je u Zadru, a jedan dio života provela je i u Zagrebu, američko državljanstvo je prihvatila prije osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Sportklub je otkrila zašto i kako je do toga došlo…

“Kasno sam zaspala, oko dva ujutro, nisam ni mogla jer sam dobila puno poruka, bilo je i poziva. Ajme, bilo ih je, oko 200-300 sigurno – i od ljudi koje poznajem, ali i od onih koje ne poznajem, svi su slali. Najdraža mi je tatina čestitka – ništa posebno on ne mora napisati, osjećam da je ponosan i jako mi je drago zbog toga. Još malo procesuiram sve što se dogodilo, nisam ni svjesna potpuno što sam postigla, ali moram se spremiti za sljedeći meč i ne misliti više o tome.

Nismo imali dobre uvjete. U Zagrebu još i nekako, ali u Zadru nije bilo moguće igrati zimi. Bili smo bez dvorane pa smo morali trenirati vani, a to je nemoguće kada pada kiša. Zato smo preko zime otišli u SAD, da isprobamo kako je. Tamo nam se svidjelo, pa smo ostali. Počela sam surađivati s njihovom federacijom, tako je sve krenulo. Tu u SAD-u je sve sređeno, sve je na jednom mjestu, a imamo i obitelj tamo, pa nije bio problem prilagoditi se”, kazala je Pera, čiji je otac Hrvat koji također ima američko državljanstvo, a u Hrvatsku se vratio po oslobođenju, devedesetih godina prošlog stoljeća. Na pitanje žale li iz Hrvatskog teniskog saveza zato što ne igra za njih Pera je kratko odgovorila:  “Pitajte njih, ali vjerujem da žale.”

Bernarda nije zaboravila svoj Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Paše mi što više vremena provodim u Zadru, draže mi je kada sam kod kuće, više mojih je tamo, trener mi je iz Zadra, tako da mi se sve lijepo posložilo. Lovro (Rončević, inače trener) mi paše, miran je i kada ga pogledam, ne vidim na njemu paniku – on me odlično smiruje. Osim toga, sredio mi je igru, sada je urednija, nije razbacana kao što je bila ranije. Više igram planski, točno znam što treba učiniti”, pokušala je objasniti svoj odnos prema svom rodnom gradu – Zadru.

Kakva je Pera kao osoba, ali i kao tenisačica?

“Mislim da sam simpatična ljudima, volim se šaliti, pristupačna sam, a najveća mana mi je što imam kratke živce, dosta toga me odmah izbaci iz takta. Prilično sam agresivna tenisačica, imam jako brze udarce – puno je onih koji kažu da se dobro krećem, ali baziram igru na napadima s osnovne linije i volim biti blizu nje. Željela bih popraviti izlazak na mrežu, da to ubacim u svoj repertoar. Nikada nisam imala nekog uzora, ali možda bih rekla Kvitova jer smo obje ljevoruke i najsličnija je onome što želim postići”, zaključila je 26-godišnja tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.