Beusan u skandalu s uhićenim sucem: ‘Ne možeš zbog sudačke greške u zatvor!’

Foto: snimka zaslona

U Vojvodini je u centru pozornosti jedan veliki sudački skandal. Ne samo da je Srđan Obradović, sudac iz Jagodine grubo pogriješio u dosuđivanju penala, nego je potom priveden i – uhićen, doslovce uhapšen što je pravi presedan, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je komentirao i Mateo Beusan, naše poznato Oko sokolovo.

“Doista nema govora o kontaktu, moglo mu se pričiniti jedino da je lopta udarila u ruku obrambenog igrača Radničkog, ali i to se teško bilo zabuniti, jer je lopta bila nisko upućena, odskočila je kraj noge ili kroz noge. Međutim, da zbog toga bude priveden, to je nečuveno, pa nije to ni tolika najveća greška koja se dogodila. Zar nije ne tako davno u Dugopolju postignut gol, a da ga baš nitko nije vidio?! To je veća greška. Da vas podsjetim kako su Nijemci jednom ponavljali meč Bayern – Nuernberg jer nisu vidjeli da je lopta ušla u gol s vanjske strane, pa ajmo sve iznova, a FIFA ih opomenula, kako to mislite i nije im dala za pravo što su meč ponovili. Da im drugi put nešto slično ne pada na pamet”, rekao je Beusan.

“Ne možeš u zatvor zbog greške, pa ma kakva ona bila. Meni se čini da je očito policija nešto uhvatila, nekoga u nekakvim razgovorima. Sigurno imaju neku osnovanu sumnju da se nešto čudno radilo. Nešto se zna i nešto se kuhalo oko toga. Represijski aparat je učinio nešto mimo sporta i tu FIFA neće moći ništa. Vidjet ćete, ustanovit će se zašto su oni njega odveli u zatvor. U suprotnom, to ne bi bilo samo čudno nego i jezivo”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam ja prekoračio ovlasti ako sam donio odluku za nešto što sam ja tako vidio. Znate kako piše u propozicijama: sudac nije odgovoran ni za kakvu štetu koja nastane bilo kojem klubu koja se dogodi kao posljedica njegove odluke, ako je ona ista u duhu fair-playa i pravila nogometne igre”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.